ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Για Γέλια και για Κλάματα.

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ AΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΤΑΧΘΗΣΑΝ!
Μια από τις πρώτες πράξεις του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ , προ των αρχαιρεσιών ήταν να αποτάξει από το σώμα της …μασόνους που λάθρα εισέβαλαν. Σύνολο: 4 μάγκες… που επεδίωκαν μάλιστα να μπουν στο Δ.Σ. …ώστε να ελέγχουν και την ανάσα των Αρχαιοθρησκευάμενων! Το ανακάλυψε εγκαίρως η κ. Ντορέτα Πέππα κι έδρασε άμεσα. --Διαγράφεστε Κύριοι. Κι αντικαθίσταστε πάραυτα! Οι Μασόνοι δεν έχουν θέση εδώ. Εμείς είμαστε ελέυθερο, ανοιχτό σωματείο, σε ανοιχτούς ανθρώπους. Τα κρυφά και σκοτεινά των Μασόνων , δεν ταιριάζουν με το καταστατικό μας. ΄Εγινε ψηφοφορία και οι τρεις πράκτορες του Μασονισμού, πήραν τα μπογαλάκια τους και απήλθαν οίκαδε. Ο τέταρτος και δάσκαλός τους… δεν τόλμησε να προσέλθει… στη σύναξη των Αρχαιοθρήσκων… Άφησε ξεκρέμαστους …τα παιδιά που προσηλίτισε . Τέτοια η ανδρεία των Μασόνων!(Μυστικιστική οργάνωση βασικά)
Εν πάση περιπτώσει είναι θετικό στοιχείο ο άμεσος απολακτισμός πρακτόρων της Μασονίας…όπερ σημαίνει ότι οι Εβραιοκίνητοι –και κατά της Ορθοδοξίας- Μασόνοι πάθανε την πλάκα τους. Κι αυτή η πρώτη επίσημη πράξη του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, καταγράφεται στο ενεργητικό της. Απομάκρυνε τη δόλια εισβολή… Τέτοιο πράμα οι ΜΑΣΟΝΟΕΒΡΑΙΟΙ… Μόλις μάθανε για την έγκριση της Αρχαιοθρησκείας αποπειράθηκαν με 4 μέλη τους να τη στραπατσάρουν! Αντίθετα η Ορθοδοξία, αν κι αυτή ενοχλήθηκε-από την είδηση- συμπεριφέρεται κόσμια και σε χαμηλούς τόνους…
Εξ άλλου το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, δεν βγήκε για να αντιπαραταχθεί με την Ορθοδοξία, η οποία στο κάτω της γραφής δημιούργησε από τις στάχτες της Αρχαίας Ελλάδας, έναν άλλο πολιτισμό δύο χιλιάδων χρόνων, που ουδείς μπορεί να βάλλει! ΄Η προσβάλλει! Το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ απλά διεκδικεί το δικαίωμα του να πιστεύει όπου δει…Κι αυτό το κατέχει ήδη με δικαστική απόφαση
Πηγή:www.press-bank.gr

Σχόλια Blog: Οι συνέλληνες της Θρησκείας των Αρχαιοελλήνων ίσως δεν θα πρέπει να βλέπουν τόσο κοντόφθαλμα. Μάλλον , εάν ασχοληθούν σοβαρά με αυτό που λέγεται Ελληνική Ιστορία θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στάση και τις απόψεις τους.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός και η Θρησκεία.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι αδιάφορος για τη Θρησκεία. Δεν παρεμβαίνει βέβαια στις ιδιαίτερες θρησκευτικές πεποιθήσεις των μελών του αλλά αναμένει από αυτά να εκτελούν το καθήκον τους προς τον θεό και τη δική τους θρησκεία.

To Περίζωνα τουΤέκτωνος. Έχει ιδιαίτερο Συμβολισμό;

Το περίζωμα κατασκευάζεται απο δέρμα αμνού. Ο αμνός από την αρχαιότητα θεωρείται σύμβολο αγνότητος και αθωότητος. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα σύμβολο ειρήνης, αθωότητος . Όλοι οι Τέκτονες πρέπει να φέρουν το περίζωμα του βαθμού τους εντός της Στοάς.