ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Εξομολόγηση ενός πρώην Μασόνου


κάντε κλικ στην Εικόνα
Το κείμενο που ακολουθεί έχει κάποιες ανακρίβειες ( περί απειλών κτλ )τις οποίες μόνον ένας Τέκτονας μπορεί να εντοπίσει. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι εμπόδισε τον κο Gaillet να είναι κοντά στο σώμα τις εκκλησίας όσα χρόνια ήταν ενεργός Τέκτονας. Προσωπικά , ο Τεκτονισμός , όχι μόνο δεν εμπόδισε τα θρησκευτικά μου πιστεύω αλλά αντιθέτως τα ενίσχυσε. Μήπως τελικά ο κος Gaillet δεν ήξερε τις ακριβώς έψαχνε στην πνευματική του αναζήτηση.


Πηγή: Εφημερίδα Ενοριακές Καμπάνες

Θέματα που αφορούν τον Τεκτονισμό σε εξετάσεις του σχολείου


Θέματα που αφορούν τον Τεκτονισμό σε εξετάσεις του σχολείου. Δυστυχώς οι καθηγητές δε φρόντισαν να μάθουν τη σωστή ορολογία (Ελευθεροτεκτονισμός αντί του Μασονία)

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Η Αγία Γραφή της ορκωμοσίας και οι Μασόνοι

«Στην ορκωμοσία του ως προέδρου ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον απήγγειλε τον σχετικό όρκο του αξιώματός του, όπως προβλεπόταν από το Σύνταγμα, με το δεξί του χέρι ακουμπισμένο σε μία Βίβλο ανοιγμένη στη Γένεση, κεφάλαια 49 και 50, όπου υπάρχουν οι προφητείες του Ιακώβ για τους γιους του και τον θάνατο του γιου του Ιωσήφ. Η Βίβλος αυτή είχε τυπωθεί στο Λονδίνο το 1767 από τον Μαρκ Μπάσκετ, «τυπογράφο στην υπηρεσία της Υψηλότητας του Βασιλέως» και στην πρώτη της σελίδα υπήρχε ένα χαρακτικό σε ατσάλι, ένα πορτραίτο του βασιλιά Γεωργίου Β’. Στη δεύτερη σελίδα αναγραφόταν «Σε αυτό το ιερό βιβλίο, στις 30 Απριλίου του έτους 5789, στην πόλη της Νέας Υόρκης, δόθηκε από τον Τζωρτζ Ουάσιγκτον, πρώτο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο όρκος να τηρεί το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η σημαντική αυτή τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Σεβαστό Μεγάλο Διδάσκαλο των Ελεύθερων και Αποδεδεγμένων Μασόνων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, τον Ρόμπερτ Ρ. Λίβινγκστον, υπουργό Δικαιοσύνης». Ακολουθούσε ένα τετράστιχο:
Η δόξα άπλωσε τα φτερά της και φύσηξε με την τρουμπέτα της
Ο μεγάλος Ουάσιγκτον πλησιάζει. Ποιος έπαινος του αρμόζει;
Ποιον τίτλο θα φέρει; Σταμάτησε και είπε
«Κανέναν-και μόνο του όνομά του είναι ανώτερο από κάθε τίτλο».
Η εν λόγω Βίβλος, που ακολουθούσε την έκδοση του Άγγλου Βασιλιά Τζέιμς, περιείχε επίσης τα Απόκρυφα Κείμενα, καθώς και ιστορικές, αστρονομικές και νομικές πληροφορίες. Υπήρχαν επίσης πολυάριθμα χαρακτικά του Άγγλου καλλιτέχνη Τζον Στιούαρτ (John Stuart), που απεικόνιζαν ιστορίες της Βίβλου, εμπνευσμένα από σχέδια και πίνακες παλαιών ζωγράφων. Η Βίβλος αυτή είχε δοθεί στη στοά στις 28 Νοεμβρίου 1770 από τον Τζόναθαν Χάμπτον.
Η Βίβλος αυτή χρησιμοποιήθηκε επίσης στις ορκωμοσίες των προέδρων Γουόρεν Χάρντινγκ (Warren Harding) το 1921, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (Dwight Eisenhower) το 1953, Τζίμυ Κάρτερ (Jimmy Carter) το 1977 και Τζωρτζ Μπους (George Bush) το 1989.
Θα χρησιμοποιείτο ξανά για την ορκωμοσία του Τζωρτζ Γ. Μπους (George W. Bush) το 2001, όμως αυτό δεν έγινε λόγω βροχής.
Χρησιμοποιήθηκε ακόμη σε πολυάριθμες δημόσιες και μασονικές εκδηλώσεις. Τέτοιες ήταν λ.χ. η πομπή της κηδείας του Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη, στις 31 Δεκεμβρίου 1799• η εισαγωγή νερού Κρότων στη Νέα Υόρκη, στις 14 Οκτωβρίου 1840• τα εγκαίνια του Μασονικού Ναού στη Βοστόνη, στις 24 Ιουνίου 1867, και στην Φιλαδέλφεια το 1869• τα εγκαίνια του Μνημείου του Ουάσιγκτον, στις 21 Φεβρουαρίου 1885 και τα νέα εγκαίνιά του το 1998• και η τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του Μασονικού Οίκου στην Ούτικα της Νέας Υόρκης, στις 21 Μαΐου 1891.
Χρησιμοποιήθηκε επίσης στα εγκαίνια της σημερινής Μασονικής Αίθουσας στη Νέα Υόρκη, στις 18 Σεπτεμβρίου 1909, όταν η Στοά του Αγίου Ιωάννη πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση και μεταβίβασε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο νεόδμητο κτίσμα.
Η Βίβλος εκτέθηκε στην Παγκόσμια Έκθεση του 1964, στη Νέα Υόρκη, στα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλεϋ της Βιρτζίνιας, καθώς και στην έκθεση Διάσημοι πατέρες και γιοι στη Βιβλιοθήκη Τζωρτζ Μπους στο Τέξας το 2001.
Όταν δεν χρησιμοποιείται από τη Στοά του Αγίου Ιωάννη ή δεν αποτελεί τμήμα περιοδεύουσας έκθεσης, εκτίθεται σε μόνιμη βάση στην Ομοσπονδιακή Αίθουσα της Νέας Υόρκης, όπου ορκίστηκε ο Ουάσιγκτον.»

Πηγή:http://www.politismospolitis.org

Μασόνοι στο Καπιτώλιο Νταν - Μπράουν

Το μασονικό ρητό «Ordo ab Chao» -Τάξη μέσα από το Χάος- περιγράφει τι θα επικρατήσει στα βιβλιοπωλεία στις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του Νταν Μπράουν με τίτλο «Το Χαμένο Σύμβολο» (The Lost Symbol).
Ο Νταν Μπράουν και πάλι συνωμοσιολογεί Εξι χρόνια μετά τον «Κώδικα ντα Βίντσι», πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο καθηγητής σημειολογίας του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκτον, που παγιδεύεται ξανά σε κωδικούς και μυστικές κοινωνίες, από όπου πρέπει να βγει σε δώδεκα ώρες. Εξ ου και το εξώφυλλο: δείχνει ένα κλειδί πάνω από το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον με τα σύμβολα των μασόνων, το αλφάδι και τον διαβήτη στις 33 μοίρες. Η Ουάσιγκτον, ως γνωστόν, χρωστά το όνομά της στον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ, που αναφέρεται ως μασόνος.
Με την ταινία «Illuminati: Οι Πεφωτισμένοι» πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τον ντόρο που είχε ξεσπάσει όταν διέρρευσε πέρσι πως το θέμα του Νταν Μπράουν θα είναι οι μασόνοι και με τις πωλήσεις του «Κώδικα ντα Βίντσι» να έχουν ξεπεράσει τα 81 εκατομμύρια, ο εκδοτικός οίκος Doubleday αποφάσισε το αρχικό τιράζ του νέου βιβλίου να είναι πέντε εκατομμύρια.
Αυτό όμως που προκάλεσε ένα τσουνάμι συνωμοσιολογίας ήταν η απόφασή του να το λανσάρει με μια καμπάνια άξια του προηγούμενου και διαδικτυακή. Ξεκίνησε πετώντας όλα τα σχετικά με το βιβλίο στοιχεία στους ωκεανούς του Ιντερνετ και προκάλεσε το κοινό να βουτήξει να τα βρει. Για να μάθεις κάτι παραπάνω για το βιβλίο, πρέπει να μπεις στην ιστοσελίδα www.thelostsymbol.com χρησιμοποιώντας έναν κωδικό. Τα κλειδιά του τα ανακαλύπτεις μέσα σε μια συλλογή παζλ, μυστικών ιστοριών, χαρτών και άλλων καθημερινών σπαζοκεφαλιών στο Facebook και το Twitter, σερφάροντας όλο σου το... καλοκαίρι, μέχρι να πας στο ταμείο για το «Χαμένο Σύμβολο».
Εμείς, σε μια γρήγορη βουτιά μας, πέσαμε σε ένα νήμα που συνδέει το σύμβολο «Κλειδί του Σολομώντα» του εξώφυλλου με τους ελευθερομασόνους ιθύνοντες της Αμερικανικής Επανάστασης, το άστρο της Βηθλεέμ, το αστέρι του Ρα και τη λατρεία του Ηλιου. Οι συνωμοσιολογικές θεωρίες συνδέουν ακόμη τα μαθηματικά δεδομένα στην κατασκευή των πυραμίδων των Μάγιας και των Ινκας με την πρόβλεψη της ισημερίας, την εμφάνιση του θεϊκού Φτερωτού Ερπετού και την πρόβλεψη του τέλους του κόσμου. Τα παραπάνω συνδέονται ακόμη με την ανατολή της Ζώνης του Ωρίωνα στον ορίζοντα στις 33 μοίρες, στις 15 Σεπτεμβρίου, και τον 33ο ανώτατατο βαθμό του Ιππότη του Ναού στους Ελευθεροτέκτονες!
Κατά τους συνωμοσιολόγους δεν διατάχθηκε τυχαία να αποπλεύσει από το Πλίμουθ στις 15 Σεπτεμβρίου του 1620 το «Μεϊφλάουερ» με τους πρώτους Πουριτανούς αποίκους της Αμερικής. Ενώ την ίδια μέρα του 1789 οι «πατέρες» του αμερικανικού έθνους ίδρυσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οσοι δεν αναφωνήσατε ακόμα «άσε ρε Ντάνι», καλό ψάξιμο

Πηγή:http://www.enet.gr

Σύλληψη Ελευθεροτεκτόνων στα νησιά Fiji

Μια ομάδα Ελευθεροτεκτόνων αναγκάστηκε να περάσει μια νύχτα στη φυλακή στα νησιά Φίτζι με την κατηγορία ότι εξασκούσε μαγεία. Πιο συγκεκριμένα 14 άτομα , μεταξύ των οποίων 8 Αυστραλοί και 1 Νεοζηλανδός συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ πραγματοποιούσαν συνεδρία στην περιοχή Denerau των νησιών Fiji. Όπως δήλωσε ο Νεοζηλανδος , η νυχτερινή συνεδρία διεκόπη όταν χωρικοί με τη συνοδεία αστυνομικών εισέβαλαν στο χώρο όπου τελούνταν η συνεδρία κατηγορώντας τους ως μάγους. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν όλα τα τελετουργικά αντικείμενα και τελικά και οι 14 τέκτονες αφέθησαν ελεύθεροι μετά από διανυκτέρευση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Πηγή: ΒΒC News