ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συνεργασία Auckland University και Μεγ. Στοάς της Νέας Ζηλανδίας



Την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας υπέγραψε η Μεγάλη Στοά της Νέας Ζηλανδίας με το Πανεπιστήμιο του Auckland. Η  τελετή υπογραφής ήταν μέρος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 ετών συνεργασίας.

Το νέο μνημόνιο επικεντρώνει στην συνεχή υποστήριξη από την πλευρά της Μεγάλης Στοάς στον τομέα της έρευνας. 

Ο Καθηγητής Stuart Mc Cutcheon  (Πρύτανης) δήλωσε ότι η οικονομική βοήθεια είναι σημαντική για την συνέχιση της έρευνας.

Από την πλευρά της Μεγάλης Στοάς προσφέρθηκε το ποσό των 100.000 δολαρίων για την ολοκλήρωση του έργου του καθ. Charles Mc Ghee  για την πάθηση της ωχράς κηλίδας.  Επίσης ανακοινώθηκε  η διάθεση του ποσού των 240.000 δολαρίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα σχετικά με τις παθήσεις του εγκεφάλου.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλες προσφορές από τις εκδόσεις ΔΙΜΕΛΗ


Οι εκδόσεις ΔΙΜΕΛΗ  προσφέρουν  βιβλία με μικροπροβλήματα σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορείτε να βρείτε αρκετούς τίτλους σχετικά με τον Τεκτονισμό και όχι μόνο. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. 

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων www.dimelis.gr   ή το κατάστημα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 28 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 185 35 ΤΗΛ.: 210 4296237 FAX:  210 4296494

Ανοιχτή Εκδήλωση στο Παρίσι από την GLFF



Στις 11 Δεκεμβρίου η Εθνική Επιτροπή Ισότητας της Μεγάλης Γυναικείας Στοάς της Γαλλίας (GLFF)  έχει προγραμματίσει ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στις 11 το πρωί (101 rue de Charonne - μετρό Charonne).

Στην εκδήλωση που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 5:30 το απόγευμα θα αναπτυχθούν τρία θέματα:

Α) Η ελευθερία της έκφρασης και της συνείδησης
Β) Η σχέση βιοηθικής και ισότητας.
Γ) Προβληματισμός επάνω σε θέματα του κοσμικού κράτους.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η Μ.Δ της GLFF Denis Oberlin.  

Στοά Volney (GODF) - 100 χρόνια ιστορία



Τα 100 της χρόνια γιορτάζει φέτος η Στοά Volney της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας. Στην ιστοσελίδα που δημιούργησαν για το λόγο αυτό στο διαδίκτυο οι αδελφοί (www.volney.fr) μπορεί κανείς να αντλήσει πολλές πληροφορίες για την πολύχρονη δράση της Στοάς.

Στην συγκεκριμένη Στοά έλαβε χώρα ένα γεγονός το οποίο δημιούργησε αναστάτωση στην Γαλλική Τεκτονική οικογένεια. Ήταν το 1961 επί Σεβασμίας του Σ.Δ Marius Lepage όταν στην Στοά έγινε δεκτός ο Ιησουίτης ιερέας Michel Riguet κίνηση που οδήγησε τον Σεβάσμιο στο πειθαρχικό Τεκτονικό Δικαστήριο. Τελικά ο Lepage αθωώθηκε και αφού παραιτήθηκε εντάχθηκε στην GLNF

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τεκτονισμός και Εξελίξεις- Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ''ΔΕΛΦΟΙ΄΄


(Σημ. Blog: Ακολουθεί επιστολή που λάβαμε από φίλο του blog)

Ευτυχώς, σε όλες τις Τεκτονικές Δυνάμεις,  υπάρχουν και κάποιοι Τέκτονες με όραμα. Δυστυχώς στις περισσότερες από αυτές είναι απελπιστικά μόνοι τους. Παλεύουν ενάντια σε παγιωμένες αντιλήψεις και τακτικές οι οποίες όχι μόνο είναι ξεπερασμένες αλλά και επικίνδυνες. 

Έτσι η τύχη του Τεκτονισμού στην πατρίδα μας βαραίνει τα χέρια των λίγων. Αυτών των λίγων που  έχουν ταχθεί να βγάλουν τον Τεκτονισμό από την απομόνωση και να τον προβάλουν προς τα έξω. Να αποδείξουν εντός και εκτός συνόρων ότι παρά τις δύσκολές συγκυρίες ο Ελληνικός Τεκτονισμός είναι εδώ κοντά στον άνθρωπο και την κοινωνία. Καλούνται να υλοποιήσουν αυτά που οι παραδοσιακοί Τέκτονες (όχι όλοι) αρνούνται συστηματικά να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Στους κόλπους μιας τέτοιας δύναμης είχα την τύχη να βρεθώ πρόσφατα. Ανάμεσα σε Τέκτονες με όραμα και φαντασία, με πάθος και γνώση. Ανάμεσα σε αδελφούς που νωρίς συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γεννήθηκαν αγκυλώσεις και προβλήματα και να δούμε μπροστά βάζοντας προτεραιότητες αλλά και στόχους. Ο κόσμος αλλάζει. Η Ελλάδα ως συνήθως αργοπορημένη κινδυνεύει  να χάσει το τρένο για άλλη μια φορά.

Οι  Έλληνες Τέκτονες ήρθε η ώρα να προχωρήσουν σε επιλογές ευθύνης. Στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιλήφθηκαν τις νέες ανάγκες και αναθεωρούν παρωχημένες αντιλήψεις. Κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με φοβίες και αδυναμίες του Τεκτονικού <<Παλαιοκομματικού>> συστήματος. Η κοινωνία προχωρά, αλλάζει , εξελίσσεται. Αν ο Τεκτονισμός δεν καταφέρει να ακολουθήσει αυτήν την εξελικτική πορεία τότε σίγουρα δε έχει τύχη.

Μια τέτοια δύναμη που έχει αφουγκραστεί τις παραπάνω αλλαγές εγκαίρως είναι και το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα των Δελφών . Εδώ και καιρό οι αδελφοί έχουν κατανοήσει ότι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται εντός και εκτός συνόρων αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν κάποιες αντιλήψεις και να τοποθετηθούν σε μια νέα βάση με σεβασμό πάντα στις αρχές και τις παραδόσεις της Ελευθεροτεκτονικής .Όραμα , Γνώση , Αγάπη, Δουλεία  μπορούν να οδηγήσουν τον Τεκτονισμό στο προσκήνιο.

ΑΒΑΤΟΝ LIVE 2011

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, 8.30 το βράδυ
BOOZE COOPERATIVA, Αθήνα, Κολοκοτρώνη 57-59 (τηλ. 210 3240944)

Πηγές Έμπνευσης σε Δύσκολους Καιρούς
Τι μπορεί να (ξανα)φέρει νόημα στη ζωή μας;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειαζόμαστε δράσεις να μας εμπνεύσουν, να μας κάνουν να νιώσουμε το πραγματικό σε σχέση με το εφήμερο. Δράσεις που θα μας βοηθήσουν να βρούμε το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα: το (χαμένο) νόημα στη ζωή μας.
Αυτό ακριβώς θα επιχειρήσουμε σε μια ξεχωριστή βραδιά που διοργανώνουμε στην Αθήνα!
Ελάτε να δούμε και να ακούσουμε όλοι μαζί, σε μια συντροφική και ζεστή ατμόσφαιρα, τις «πηγές έμπνευσης» που επέλεξαν και θα παρουσιάσουν, ο εκδότης-διευθυντής του ΑΒΑΤΟΝ, Στέφανος Ελμάζης, ο σύμβουλος έκδοσης Ιορδάνης Πουλκούρας, ο συγγραφέας και αρθρογράφος Σπύρος Ζωίδης.
Επίσης, μαζί μας, για να μας διηγηθούν σπάνιες εμπειρίες ζωής, η συγγραφέας των βιβλίων Ευ Ζην: Οδηγός Ζωής από τους Αρχαίους Έλληνες Σοφούς και Μια Μέρα με τον Πλάτωνα (Αρχέτυπο), Ερατώ Τριανταφυλλίδη, η συγγραφέας-ψυχολόγος Βέρα Μεσσήνη και πολλοί άλλοι συνεργάτες και φίλοι του ΑΒΑΤΟΝ.
Ελάτε να ακούσουμε (ζωντανά!) μουσική των Σούφι, να παρακολουθήσουμε δρώμενα επί σκηνής, να μοιραστούμε ξεχωριστές ιστορίες, ιδιαίτερα κείμενα, προσωπικές εμπειρίες και ιδέες που έχουν τη δύναμη να μας εμπνεύσουν και να μας κινητοποιήσουν στην αναζήτηση νοήματος στην καθημερινότητά μας.

+ bazaar βιβλίων των εκδόσεων ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011,
από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, στο χώρο του BOOZE
θα λειτουργεί bazaar βιβλίων των εκδόσεων Αρχέτυπο
με μοναδικές προσφορές για τους αναγνώστες μας!
 
Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του ΑΒΑΤΟΝ LIVE και τις παράλληλες εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.metaekdotiki.gr, τη σελίδα του ΑΒΑΤΟΝ στο facebook και να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας, στο τηλ. 2310 226166.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μητροπολίτης Πέτρας Νεκτάριος: "Κυβερνάει η Μασονία’’


( Σημ Blog:Εκτός από τον λαλίστατο μητροπολίτη Πειραιώς και ο Μητρ. Πέτρας Νεκτάριος τα έχει βάλει με τους Τέκτονες. Το περασμένο καλοκαίρι μιλώντας σε κάποια εκδήλωση τα έριξε όλα στην Μασονία καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του αυτή κυβερνά. Φαίνεται ότι ο Τεκτονισμός δεν θ πάψει ποτέ να απασχολεί τους <<πνευματικούς άρχοντες>> αφού αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο προκειμένου να του φορτώνουν τα πάντα, ακόμη και τη δική τους ανικανότητα και αναλγησία.)


Λάβρος κατά όλων εκείνων που έφεραν την χώρα σ' αυτή την κατάσταση, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσου κ. Νεκτάριος από τον ιερό ναό των Αγίων Πάντων στο ομώνυμο νησί απέναντι από την πόλη του Αγίου Νικολάου.
Ο Σεβασμιότατος με καυστική κριτική προς τους πολιτικούς που κυβερνούσαν και κυβερνούν τη χώρα, ανέφερε ότι κανένας δεν κάνει την αυτοκριτική του και δεν παραδέχεται τα λάθη του.
Ο Μητροπολίτης Πέτρας μεταξύ άλλων τόνισε: «Κοροϊδεύεται ο λαός, αντί  να πουν ποιοι ευθύνονται γι΄ αυτή την κρίση και να ομολογήσουν τα λάθη τους, για προέλθει κάτι το καινούργιο σ΄ αυτό τον κόσμο. Γιατί η παλαιά ζύμη είναι πλέον άχρηστη, και δεν την εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός».
«Ομολογούμε αυτή την αμαρτία μας, όσο μας ανήκει αυτή η ευθύνη; Ούτε αυτό το κάνουμε! Εδώ δεν ομολογούμε την ευθύνη μας, σε μια οικονομική κρίση θα ομολογήσουμε πως είμαστε χριστιανοί ...;», πρόσθεσε με στεντόρεια φωνή ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε: «Δεν είμαι προφήτης, αλλά βλέπετε σιγά -σιγά φεύγουν τα χριστιανικά σύμβολα, φεύγουν ...; Θα φύγουν αύριο τα θρησκευτικά, είναι άχρηστα στο σχολείο τα θρησκευτικά».
«Βλέπετε πόσο υποτιμάτε ο παπάς; Τώρα θα του κόψουν τον μισθό γιατί είναι άχρηστος και αυτός, βλέπετε οι 7.000 παπάδες τhς Ελλάδος είναι υπαίτιοι της κρίσεως αυτής της οικονομικής και πρέπει και αυτούς να τους τσεκουρώσουμε», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.
Επίσης πρόσθεσε: «Δεν πειράζει να μας κόψουν τον μισθό, θα ζήσουμε και χωρίς λεφτά, δεν τα έχουμε ανάγκη. Δυστυχώς αυτή είναι η στάση ορισμένων, έναντι της Εκκλησίας και γι' αυτό πιπιλίζουν την καραμέλα της περιουσίας, πιπιλίζουν τα σκάνδαλα για να κάνουν την δουλειά τους».
Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, με δυνατή φωνή τόνισε ότι «δεν είναι η οικονομική κρίση, θέλουν να δημιουργήσουν ένα άθρησκο κράτος. Θέλουν να τα χαλάσουν όλα, αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση, όλα αυτά είναι προφάσεις ...;»
«Αντί να στηριχτούμε στην πίστη, στην Εκκλησία η οποία κράτα συμπαγή τον κοινωνικό ιστό, που ευεργέτησε το Γένος σε δύσκολες ώρες, εμείς πολεμούμε την Εκκλησία ...;.», πρόσθεσε ο κ. Νεκτάριος.
Κλείνοντας ο αγωνιστής Ιεράρχης τόνισε: «Δυστυχώς θα το μπω και δεν ντρέπομαι, κυβερνάει η Μασονία, κυβερνάει η Μασονία ...;»
«Γι' αυτό βλέπετε τώρα μας κάνουν επιτροπές να λύσουμε τα προβλήματα, για να μας εμπαίξουν και μετά μας καλούν στην ορκωμοσία, δεν έπρεπε να πάνε να τους ορκίσουν, αφού δεν τηρούν τους όρκους τους ...;», πρόσθεσε ακόμη.

πηγή:http://agioritis.pblogs.gr

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος - Νέα Εποχή



Λόγω του ότι στο παρελθόν το blog είχε ασχοληθεί με την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και συγκεκριμένα με κάποιες αρνητικές εξελίξεις , θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους φίλους του blog ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, αρκετοί αδελφοί δουλεύουν για την εξάλειψη των παθογενειών του παρελθόντος και όλα δείχνουν ότι  η ΕΜΣτΕ περνάει σε μια νέα εποχή.

Από καρδιάς  να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να δούμε την ΕΜΣτΕ  όπως την οραματίστηκαν οι αδελφοί που την ίδρυσαν πριν από 24 χρόνια.