ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ – Ο Πρόεδρος της Γαλλίας έχει ισχυρούς δεσμούς με την Μασωνίαν



Διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος (φύλλο Ιουλίου) σχετικά με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων - εφ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ 

Μουσικός Διαγωνισμός από τη Μεγάλη Στοά της Ιρλανδίας




Η Μεγάλη Στοά της Ιρλανδίας διοργανώνει στις 11-13 Οκτωβρίου μουσικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου ταλέντου στα κλασικά όργανα .

Ο διαγωνισμός που απευθύνεται σε έφηβους μουσικούς θα φιλοξενηθεί στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Στοάς στο Δουβλίνο και ο νικητής θα αναδειχθεί από μια Διεθνή κριτική επιτροπή.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Grande Οriente Universal Greece - Προσφορά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης



Όπως ενημερωθήκαμε από την   Grande Οriente Universal Greece στα τέλη Σεπτεμβρίου θα στηθεί πάγκος στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης όπου  θα μοιραστούν  επίσημα, σαν Τεκτονική Δύναμη,  παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, και φάρμακα στους απόρους της πόλης

Washington - Δωρεά σε Εθελοντές Πυροσβέστες



Στοές  της Washington  συγκέντρωσαν και  παρέδωσαν  στους Εθελοντές Πυροσβέστες της περιοχής το ποσό των 5.362 δολαρίων προκειμένου να διατεθούν για την συντήρηση και την αγορά νέου εξοπλισμού.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Στοών ΄΄ οι εθελοντές μας συμμετείχαν στην αντιμετώπιση των καταστροφών του περασμένου έτους που προκάλεσε ο μεγάλος τυφώνας που έπληξε την πόλη καθώς και στις μεγάλες πυρκαγιές ΄΄.

Δωρεά των Άγγλων Τεκτόνων



Το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα των Άγγλων Τεκτόνων προσέφερε το ποσό των 25.000 λιρών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της οργάνωσης υποστήριξης παιδιών με αυτισμό.

Τα χρήματα πρόκειται να διατεθούν για την υλοποίηση ενός προγράμματος που έχει να κάνει με τα ωφέλει που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά από έναν εκπαιδευμένο σκύλο. Το πρόγραμμα προβλέπει βοήθεια όχι μόνο στην απόκτηση αλλά και στην ένταξη του σκύλου στην οικογένεια.

O αδ. Roger Hampshire   δήλωσε σχετικά με τη δωρεά: ΄΄ Εϊναι μεγάλη χαρά για εμάς που μπορούμε να  προσφέρουμε στα παιδιά. Ελπίζουμε η κίνησή μας αυτή να βοηθήσει πολλές οικογένειες. ΄΄

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

GRANDE ORIENTE UNIVERSALE GREECE- Νέα Τεκτονική Δύναμη στην Ελλάδα



Στις  7 Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία της μια νέα Τεκτονική Δύναμη στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) υπό την Σκέπη της  GRANDE ORIENTE UNIVERSALE (
Πρόκειται για μια Τεκτονική Δύναμη που έχει Στοές στη Βραζιλία, το Περού, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.)

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  η GRANDE ORIENTE UNIVERSALE GREECE , όπως θα ονομάζεται, πέρα από τον πνευματικό προσανατολισμό θα δώσει μεγάλη έμφαση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των αδελφών.

Τα μέλη της GRANDE ORIENTE UNIVERSALE GREECE δεν θα πληρώνουν συνδρομές ούτε  μύητρα (!)  διότι όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  εκ των ιδρυτών ΄΄ πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δωρεάν αγαθό ’’.

Δεν μένει παρά να ευχηθούμε στους αδελφούς της GRANDE ORIENTE UNIVERSALE GREECE καλή επιτυχία στην νέα τους προσπάθεια και να μπορέσουν να πετύχουν στο τόσο σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν. 

Στοά Churchill no 26



Η Στοά Churchill no 26 (Νεβάδα ΗΠΑ) ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους χώρους της Στοάς και θα τους δοθεί η ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στα μέλη της Στοάς σχετικά με την Αδελφότητα.

Στην Νεβάδα υπάρχουν σήμερα περίπου 4000 Τέκτονες.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μητροπολίτης Γλυφάδος - Δυστυχώς μας κυβερνούν τέκτονες, μασόνοι



Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βούλας.

Κατά τα κήρυγμά του, αφού  περιέγραψε την τραγική καθημερινότητα του μέσου απλού Έλληνα είπε:

'' Πως να προστατευτούν τα συμφέροντα της Ελλάδος, όταν δυστυχώς μας κυβερνούν τέκτονες, μασόνοι, ηγέτες που υπηρετούν τον Μαμμωνά και δεν συμβουλεύονται τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό γιατί δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο;» Συνέχισε « Όλα αυτά τα λέω όχι γιατί θέλω να πολιτικολογώ αλλά γιατί θέλω να μιλάω ρεαλιστικά για την αλήθεια''.




πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συνεδρία προς τιμήν του Συνταγματάρχη George .W. Call



Κάθε χρόνο τα μέλη της Στοάς Amelia no 47  (Nassau Country – ΗΠΑ) πραγματοποιούν μια υπαίθρια συνεδρία , σε βαθμό Διδασκάλου, στο Fort Climch Park , προς τιμήν του George .W. Call , πρώτου Σεβασμίου της  Στοάς την περίοδο 1859-1862.

Ο αδ. George .W. Call γεννήθηκε στο Κεντάκι των ΗΠΑ . Υπήρξε πετυχημένος δικηγόρος και επιχειρηματίας. 

Διατέλεσε πολιτειακός Γερουσιαστής (Nassau Country ) το 1858-1960.

Παραιτήθηκε από νομοθέτης και κατατάχθηκε στο στρατό ως Λοχαγός  των ΄΄Davis Guards," (Nassau Country ).  Στην μάχη του Williamsburg έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να ανασύρει από το πεδίο της μάχης των νεκρό διοικητή του Συνταγματάρχη  George T. Ward. 
Σκοτώθηκε στη μάχη στο Seven Pines  οδηγώντας την αριστερή πτέρυγα του Συντάγματος . Στην έκθεσή του ο Ταξίαρχος Samuel Garland ανέφερε ότι ο Συνταγματάρχης  George .W. Call   επέδειξε ιπποτική γενναιότητα.

Βραζιλία- Ιερείς σε Τεκτονικές Εκδηλώσεις






Φαίνεται ότι στην Βραζιλία οι Ιερείς δεν αντιμετωπίζουν τους Τέκτονες με την ίδια καχυποψία , όπως συμβαίνει στην Ελλάδα από τους θρησκευτικούς λειτουργούς.

Πριν από ένα περίπου χρόνο είχε προκαλέσει σε αρκετούς εντύπωση η παρουσία ,στην 53η επέτειο της Στοάς Colonel Balthazar της πόλης Jales , του τοπικού Επισκόπου Lyiz Demetrio Valentini.

Χθες  είχαμε ένα αντίστοιχο γεγονός όταν στον εορτασμό της <<Ημέρας των Τεκτόνων>> παραβρέθηκε ο πατ. Ceraldo de Silva Magela , της Επισκοπής της Pasqueira, στις εκδηλώσεις. 

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ηχητικό αρχείο αναρτήσεων από 20 έως 24 Αυγούστου 2012




Τέκτονας ο Γιουσέιν Μπολτ;


Ο παγκοσμίου φήμης Τζαμαϊκανός σπρίντερ όπου πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει αθλητή – φαινόμενο , αποτελεί τον τελευταίο καιρό το κύριο θέμα συζητήσεις σε πολλούς  Τεκτονικούς αλλά και συνομωσιολογικούς κύκλους .

Συγκεκριμένα , το 2010 ο Γιουσέιν Μπολτ συμμετείχε σε spot , στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Νέων που έγινε στην Σιγκαπούρη, όπου εμφανίζεται να φορά Τεκτονικό δαχτυλίδι.

Πάντως , μέχρι σήμερα, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ανήκει στην αδελφότητα .


Δωρεά της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς της Βορ. Γκάνας σε Νοσοκομείο



Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά της Βορ. Γκάνας προχώρησε στην δωρεά μιας μονάδας συντήρησης αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο KNUST.

Πρόκειται για μια μονάδα η οποία έχει δυνατότητα συντήρησης 250 μονάδων  αίματος. Την παράδοση έκανε ο αδ.  Johnny Owusu ο οποίος είπε ότι οι Τέκτονες της Γκάνα θα είναι πάντοτε δίπλα στο προσωπικό του νοσοκομείου.  

Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν μέλη της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς καθώς και μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων