ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Έλληνας ο Β’ Επόπτης σε μια από τις παλαιότερες στοές των ΗΠΑ



Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις Έλληνες Τέκτονες του εξωτερικού οι οποίοι υπηρετούν την Βασιλική τέχνη . Συνήθως πρόκειται για ανθρώπους με ιδιαίτερες  ευαισθησίες οι οποίοι βλέπουν μια άλλη οπτική του Τεκτονισμού μακριά από τις παθογένειες της Ελληνικής πραγματικότητας (όχι ότι στον Ελληνικό Τεκτονισμό είναι όλα μαύρα αλλά….). Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο αδ. Ματθαίος Ρούσσος ο οποίος είναι Αξιωματικός ( Β’Επόπτης) σε μια από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες Στοές των ΗΠΑ . Στη  Στοά "Amicable St. John's Lodge # 25".

Η στοά "Amicable St. John's Lodge # 25", ιδρύθηκε  από την Μεγάλη Στοά του Μέριλαντ το 1797 την ίδια χρονιά που η Βαλτιμόρη ιδρύθηκε και τυπικά ως πόλη. Είναι μια από τις παλαιότερες στοές της Αμερικής και 3η παλαιότερη στο Μέριλαντ. Κατά τη διάρκεια των 217 της  χρόνων η Στοά υπήρξε πολύ δραστήρια στην ιστορία της χώρας. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατάφερε με τη πώληση ομολόγων πολέμου να διαθέσει 5.647.800 δολάρια, ποσό που ξεπέρασε αθροιστικά όλα τα ποσά των υπολοίπων Στοών της πολιτείας. Για τη προσφορά αυτή ένα βαρύ βομβαρδιστικό της Αμερικανικής αεροπορίας βαφτίστηκε " Amicable Lodge" προς τιμήν της.

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η Στοά Amicable έχει συγχωνευθεί τις Cassia # 45, Centre # 108 και St. Johns # 34, Είναι μια πολύ ενεργή Στοά, με πάνω από 600 αδελφούς.
 
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων