ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Masonic Youth Child Identification Program


Η Μεγάλη Στοά της Μασαχουσέτης διοργανώνει στις 17 /5/2014 αγώνες δρόμου προκειμένου να ενισχύσει το πρόγραμμα Masonic Youth Child Identification Program. Ουσιαστικά, με πρωτοβουλία της Μεγάλης Στοάς, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη βάση δεδομένων όπου οι γονείς μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους δίνοντας στοιχεία όπως ύψος, βάρος, δείγμα DNA, φωτογραφίες και Video του παιδιού προκειμένου αυτά να είναι άμεσα διαθέσιμα στις αρχές σε περίπτωση που κάποιο παιδί χαθεί και έτσι να διευκολυνθεί το έργο των αρχών.


Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα έχουν εγγραφεί πάνω από  300.000 παιδιά.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Στήριξη των Προσκόπων της πόλης LLkley


Οι αδελφοί της Olicana Lodge(ΗΜΣτΑ) συγκέντρωσαν και προσέφεραν   στο 3ο Σύστημα Προσκόπων της πόλης LLkley το ποσό των 250 λιρών Αγγλίας  προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Όπως δήλωσε ο Σεβάσμιος της Στοάς αδ. LeGrove  οι αδελφοί είναι πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν τους Προσκόπους στο έργο τους με όλες τους τις δυνάμεις.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Οι Γαλλικές Τεκτονικές Δυνάμεις τίμησαν τους μάρτυρες της Παρισινής Κομμούνας

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2014 , συναντήθηκαν όπως κάθε χρόνο , με πρωτοβουλία της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας GODF αδελφοί από όλες τις Τεκτονικές Δυνάμεις της Γαλλίας , εκπροσωπούμενοι από τους Μεγάλους Διδασκάλους τους, προκειμένου να τιμήσουν τους μάρτυρες της Παρισινής Κομμούνας *.








(*Η Παρισινή Κομμούνα ήταν η εργατική επαναστατική κυβέρνηση που εγκαθιδρύθηκε στο Παρίσι μετά την εξέγερση της εθνοφρουράς και των εργατών της πόλης και διήρκεσε από τις 26 Μαρτίου του 1871 μέχρι τις 28 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.).

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΧΑΜΑΣ – Οι Τέκτονες βοηθοί των Εβραίων στην προσπάθεια τους για παγκόσμια επικράτηση



Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της ΧΑΜΑΣ η ύπαρξή της οργάνωσης  αποτελεί ένα θαύμα καθώς αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του Ισραήλ το οποίο είναι  τεράστιος παγκόσμιος  οικονομικός παράγοντας που ελέγχει  ,σύμφωνα πάντα με τον καταστατικό της χάρτη, τα πρακτορεία τύπου, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τις εφημερίδες και τους εκδοτικούς οίκους. <<Οι Εβραίοι βρίσκονται πίσω από την Γαλλική και Ρωσική επανάσταση  καθώς και πίσω από πολλές επαναστάσεις. Βοηθοί τους σε αυτόν τον αγώνα επικράτησης οι Τέκτονες, οι Ροταριανοί και οι Lions>>


(Wikipedia: Η Χαμάς (Harakat al-Muqāwama al-Islāmiyya ή «Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης») είναι μία παλαιστινιακή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα που κατέχει σήμερα την πλειοψηφία των εδρών του εκλεγμένου νομοθετικού συμβουλίου στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή. Η Χαμάς έχει επίσης εκτεταμένα κοινωνικά προγράμματα  και έχει αποκτήσει δημοτικότητα στην παλαιστινιακή κοινωνία με τη δημιουργία νοσοκομείων, εκπαιδευτικών συστημάτων, βιβλιοθηκών και άλλων υπηρεσιών  σε όλη τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Η διακήρυξη της Χαμάς κάνει έκκληση για την καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ και την αντικατάστασή του με ένα παλαιστινιακό ισλαμικό κράτος στην περιοχή που είναι τώρα το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας . Η Χαμάς περιγράφει τη σύγκρουση με το Ισραήλ ως πολιτική και όχι θρησκευτική ή αντισημιτική. Ωστόσο, η ιδρυτική της διακήρυξη, συγγράμματα, και πολλές από τις δημόσιες δηλώσεις  αντικατοπτρίζουν την επίδραση αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας.)


Πηγή: Βismarcktribune  - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Οι Τέκτονες καταργούν τις φυλετικές διαφορές


Σε μια <<διαφυλετική>> συνάντηση συμμετείχαν αδελφοί  στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ ,καθώς  Στοές που ανήκουν σε διαφορετικές δικαιοδοσίες  Prince Hall Grand Lodge of N.C και Grand Lodge of N.C. Ancient Free & Accept Masons συναντήθηκαν   προκειμένου να συζητηθούν θέματα φιλανθρωπίας.

Για την ιστορία στη συνάντηση συμμετείχαν οι Στοές  Beacon Light Lodge No. 249, Henderson Lodge No. 249, John H. Mills Lodge No. 624 of Epsom, Youngsville Lodge No. 377, Adoniram Lodge No. 149 και Oxford Lodge No 122.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ο Μ ε γ ά λ ο ς Δ ι δ ά σ κ α λ ο ς της Μ ε γ ά λ η ς Α ν α τ ο λ ή ς της Γαλλίας στην Αθήνα


Η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος θα έχει τη χαρά να υποδεχθεί τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας, Ντανιέλ Κελλέρ, στα πλαίσια Πανηγυρικής Συνεδρίας, όπου θα δώσει Διάλεξη, ανοικτή στο παριστάμενο κοινό, με θέμα "Ο Ελευθεροτεκτονισμός και η Ευρώπη".

Η εκδήλωση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη χώρα μας και θα αποτελέσει την έναρξη ενός κύκλου γεγονότων σχετικών με την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Τεκτονικού Συνδέσμου.

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας επιθυμεί να ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού στην χώρα που γέννησε την ιδέα της Ευρώπης και θα απευθυνθεί με την ευκαιρία αυτή από την Αθήνα προς όλες τις Τεκτονικές Οργανώσεις της γηραιάς ηπείρου, με κύριο άξονα της ομιλίας του την ανάγκη αναμόρφωσης της Ευρώπης σύμφωνα με τα ανθρωπιστικά πρότυπα που πρεσβεύει ο Τεκτονισμός.

Στοιχεία Διάλεξης

Ανοιχτή στο Κοινό

(με μετάφραση στην ελληνική γλώσσα),


Σάββατο, 3 Μαΐου 2014, στις 19:00',

στην Αθήνα

Ο Μ ε γ ά λ ο ς Δ ι δ ά σ κ α λ ο ς
της Μ ε γ ά λ η ς Α ν α τ ο λ ή ς της Γαλλίας

Ντανιέλ Κελλέρ

θα αναπτύξει το θέμα

"Ο Ελευθεροτεκτονισμός και η Ευρώπη".


Δηλώσεις Συμμετοχής: info@delphiorder.org