ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

60 Χρόνια Μεγάλη Στοά του Ισραήλ



Για να γιορτάσει τα 60 χρόνια της Μεγάλης Στοάς του Ισραήλ, η Ταχυδρομική Αρχή της χώρας εξέδωσε σειρά γραμματοσήμων σε περιορισμένη συλλεκτική έκδοση . Μέρος των εισπράξεων από την πώληση των γραμματοσήμων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Αγαθοεργού Σώματος της Μεγάλης Στοάς.

Ποιοί είναι πραγματικοί Τέκτονες



Ο πρώην Μ.Δ της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας , εγκληματολόγος στο επάγγελμα, Alain Bauer , δημοσίευσε το μικρό λεξικό με τον τίτλο Αλήθεια- Ψέματα. Πρόκειται για μια εργασία η οποία ρίχνει φως στο ποιοι επώνυμοι  υπήρξαν Τέκτονες στην Γαλλία και ποιοι όχι. Μεταξύ των μη αδελφών συγκαταλέγονται ο Σιράκ , ο Ολάντ, Σαρκοζί και Ζυπέν.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Επανεξελέγη ο Daniel Keller στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου της GODF


Ο 56χρονος Daniel Keller επανεξελέγη το βράδυ της Πέμπτης  στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας στο ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρεμς.

Μετά την επανεκλογή του με 29 ψήφους υπέρ και 5 λευκά  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΄΄ Αντιμέτωποι με την ανησυχητική εξέλιξη της κοινωνίας και του κόσμου με την άνοδο της βαρβαρότητας , πρέπει να αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις…..΄΄


Ο αδ. Keller    μυήθηκε πριν από 17 χρόνια στην Στοά Αρμονία του Παρισιού. 

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ντροπή: Γκρέμισαν τα ξημερώματα τον Άγιο Αθανάσιο στην Χιμάρα


Πηγή: www.himara.gr
Σήμερα τα ξημερώματα (χθες) ολοκληρώθηκε ο στόχος του δημάρχου Χιμάρας να γκρεμίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους.

Οι Βραζιλιάνοι τιμούν τον Ελευθεροτεκτονισμό


Ο Δήμος Cajazeiras της Βραζιλίας , σε μια ειδική συνεδρίαση  γιόρτασε την ημέρα του Τεκτονισμού στη Βραζιλία (επίσημος εορτασμός 20/8). Η ημερομηνία δεν έχει επιλεχτεί τυχαία καθώς ήταν 20 Αυγούστου του 1822 όταν δυο Στοές του Ριο ντε Τζανέϊρο , η  "Comércio e Artes" και η  "União e Tranquilidade" πραγματοποίησαν μια ιστορική συνεδρίαση όπου ζήτησαν την ανεξαρτησία της χώρας (Gonçalves Ledo).


Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Το Δημοτικό Συμβούλειο της πόλης Cambridgeshire αναστατώνει τους Άγγλους Ελευθεροτέκτονες


 Ο εκπρόσωπος των Συντηρητικών στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Cambridgeshire της Αγγλίας κατέθεσε πρόσφατα αίτημα  που ζητά εάν  κάποιος πρόκειται να υπηρετήσει σε κάποια δημόσια θέση να υποχρεούται να δηλώνει εάν είναι Τέκτονας ή όχι.

Η πρόταση αυτή προξένησε μεγάλη ένταση με την άλλη πλευρά να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς θα παραβίαζε τα άρθρα 11 και 14 της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα περί ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της μη διάκρισης.  

Μεγάλη Στοά της Σκωτίας - 105.000 λίρες σε αγαθοεργίες


Η Μεγάλη Στοά της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι για εφέτος οι το ποσό που διατέθηκε για  αγαθοεργίες  ξεπέρασε το ποσό των 105.000 λιρών Αγγλίας.

Εγκλήματα Πολέμου από τον ISIS





Οι φανατικοί ισλαμιστές του ISIS έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που παρουσιάζουν την καταστροφή των αρχαίων μνημείων. Η UNESCO  είχε προειδοποιήσει ότι από τη στιγμή που η Παλμύρα πέρασε στα χέρια των φανατικών Ισλαμιστών η καταστροφή των αρχαιοτήτων θα αποτελούσε έγκλημα πολέμου.


Φωτογραφίες : http://www.independent.co.uk/

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η γήρανση του πληθυσμού της GODF προβληματίζει τον ΜΔ.


Μία έκθεση 53 σελίδων εξέδωσε η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ενόψει της Γενικής της Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27-28-29 Αυγούστου στην πόλη Ρεμς.

Από αυτά ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρακάτω αριθμοί:

Δύναμη GODF 52.392 αδελφοί/ες
627 νέοι αδελφοί/ες το τελευταίο έτος.
1275 Στοές
1775 γυναίκες


Το στοιχείο που προβληματίζει το Μεγάλο Διδάσκαλο Dαniel Keller είναι το φαινόμενο της γήρανσης καθώς η μέση ηλικία των μελών της GODF είναι 58 χρόνια και 4 μήνες ενώ η μέση ηλικία ένταξης είναι τα 45 χρόνια.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Νέες Εκλογές… Νέοι Σωτήρες


Με διάγγελμα του χθες ο κος  Τσιπρας ανακοίνωσε τις δεύτερες εκλογές μέσα στο 2015

Αντί οποιουδήποτε σχολίου παραθέτουμε  ένα ξεχασμένο όρκο…….

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του…

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !
Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.

Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν…………………..

Οι Ινδοί αδελφοί στηρίζουν την εκπαίδευση



Η Μεγάλη Στοά των Ινδιών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Μεγάλη Στοά της Β. Ινδίας θα στηρίξουν την Πολιτειακή Κυβέρνηση προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές που επέφεραν οι πλημμύρες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης Σριναγκάρ.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Το βροντερό ΟΧΙ του «Προμηθέα Δεσμώτη» ενάντια στα Μνημόνια της εξουσίας θα αντηχήσει στο Πήλιο



Τραγωδία με βαθιά πολιτικά νοήματα μιλά για την ελευθερία του πνεύματος εξυψώνοντας τον Άνθρωπο μέχρι τον Θεό.
Η αμφισβήτηση της εξουσίας παρουσιάζεται στο έργο ως η εφαλτήριος δύναμη του επαναστάτη Προμηθέα.
Ο Προμηθέας του Βασίλη Ασημακόπουλου είναι ο ηρωικός επαναστάτης που υψώνει το ανάστημά του ενάντια στην τυραννία.

Με διαταγή του Δία ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας θα αλυσοδεθεί σε έναν βράχο, όμως θα συνεχίσει να αντιστέκεται εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον γκρεμίζει στα Τάρταρα στέλνοντας αστραπές και κεραυνούς.

Η Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο "Τζένη" Τσαγκαράδα-Πήλιο

Ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας παρουσιάζει την Ελληνική όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο "Τζένη" Τσαγκαράδα-Πήλιο.
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
Θέατρο "Τζένη" Τσαγκαράδα-Πήλιο
Πρώην οικία Τζένης Καρέζη / Ώρα 9μ.μ.
Γενική είσοδος 8 ευρώ
«Ο επαναστάτης Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία και δεν λύγισε μπροστά σε κανένα μνημόνιο, το Όχι του Προμηθέα μπροστά στους Τυράννους, τώρα είναι πιο συμβολικό και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ»
Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000.
Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, Κορινθίων, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με την αιγίδα της UNESCO παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Στην παρουσίαση του ΟΗΕ το έργο και οι καλλιτέχνες πήραν το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 80 χώρες.
Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αθήνας παρουσιάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ/Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος
Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο
Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Ήχος και Φως - Special Effects: Γιώργος Βόντζος

Ανακοίνωση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου - ΄΄ Κάποιοι αγνοούν για πολλοστή φορά την Ελληνική έννομη τάξη΄΄



Ανακοίνωση εξέδωσε το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου σχετικά  με έγγραφο που  κυκλοφόρησε και το οποίο εστάλη προς όλα τα φιλοσοφικά εργαστήρια .



Πηγή: http://www.supreme-council.gr/news.html

Η Σύνοδος της Νομοθετικής Συνέλευσης του Mato Groso της Βραζιλίας τίμησε τον Ελευθεροτεκτονισμό



Η επίσημη Σύνοδος της Νομοθετικής Συνέλευσης του Mato Groso της Βραζιλίας συνεδρίασε χθες 19/8/2015 προκειμένου να τιμήσει τον Τεκτονισμό για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κοινωνίας της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο καθηγητής Wagner Augusto Andreasi μίλησε από το βήμα της Βουλής για την ιστορία του Ελευθεροτεκτονισμού.   

Οι Τέκτονες της Βραζιλίας συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της διαφθοράς



Οι αδελφοί της πόλης Uberaba  ξεκίνησαν εκστρατεία για τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της διαφθοράς . Όπως δήλωσε ο αδ. Marcio Jose Caetano Afonso  ΄΄ οι Τέκτονες είναι προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της διαφθοράς καθώς αυτή  (διαφθορά) είναι υπεύθυνη για την παρούσα πολιτική κρίση. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5000 υπογραφές.΄΄ 

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Forza Nuova :Αίτημα για υποχρεωτική δήλωση της Τεκτονικής Ιδιότητας



Ιταλία: Εκπρόσωποι του νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova της Ιταλικής Πόλης Lamezia Terme ζήτησαν από όσους εμπλέκονται με τα κοινά του δήμου να δηλώσουν εάν ανήκουν σε κάποια Τεκτονική Δύναμη. Αιτήθηκαν την αλλαγή του καταστατικού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να καλυφθεί η παραπάνω απαίτηση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν << το αίτημα αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ηθικό αίτημα. Σε μια περίοδο όπου οι πολίτες αιμορραγούν προκειμένου να πληρώσουν τους φόρους θα πρέπει να γνωρίζουν τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω…>>

ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε το φύλλο της εφημερίδος ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ με ένθετο το βιβλίο υπό τον τίτλο Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που όπως αναφέρει  πρόκειται για ένα βιβλίο << ντοκουμέντο με πρωτοφανείς και μοναδικές μαρτυρίες και αποκαλύψεις που αφορούν την σύνδεση της Μασονίας με την πολιτική, δικαστική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου>> (;)

Επίκαιρο Μήνυμα του Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος


Φίλτατα μέλη, αγαπητοί πολίτες,

Κατά τις κρίσιμες, δραματικές στιγμές, με τα πρωτοφανή γεγονότα που συγκλονίζουν τη χώρα και την κοινωνία μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε προς όλα τα εκλεκτά Μέλη μας, το ακόλουθο μήνυμα:

Η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος, έχουσα μακρά ιστορία στην Ελληνική επικράτεια, από το 1926 έως σήμερα, ανταπεξήλθε σε πολέμους, ξένη κατοχή, χρεοστάσια τραπεζών και άλλες δύσκολες καταστάσεις.

Αποτελούμε ένα ασφαλές και σταθερό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, το οποίο αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και εθνική υπερηφάνεια κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο. Τούτο επιτυγχάνεται με την ενότητα και την αγάπη μεταξύ των Μελών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εξάλλου, οι διαδοχικές μας μυήσεις στους διάφορους βαθμούς, αποβλέπουν στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων μας, ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε σκληρή και οδυνηρή δοκιμασία που επιφυλάσσει η καθημερινότητά μας.

Έχουμε σταθερές αρχές και πιστεύουμε ακράδαντα στη διατήρηση των εθνικών ιδεωδών, τα οποία, ως Έλληνες, καλλιεργούμε επί 2.500 έτη και πλέον, αλλά και στην ειρηνική συνύπαρξή μας με όλους τους λαούς του κόσμου και ιδιαίτερα της Ευρώπης.

Η θέση μας στην Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητη, διότι το παρελθόν των Ελλήνων είναι η βάσις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Με ποιόν τρόπο θα μπορούσε η Ευρώπη να απαρνηθεί τη φιλοσοφία, τις τέχνες, τις επιστήμες και τόσα άλλα, που άντλησε από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και επ’ αυτών οικοδόμησε το δυτικό πολιτισμό, ο οποίος θεωρείται και ο πλέον εξελιγμένος;

Παρακαλούμε όλα τα Μέλη μας, να σκεφθούν και να δράσουν με νηφαλιότητα, αξιοπρέπεια και σωφροσύνη. Να αποφύγουν τον πανικό, τις εντάσεις και τους διχασμούς.

Με ενότητα και αδελφική συμπεριφορά, από το βορρά έως το νότο, σε όλες τις ελληνικές πόλεις που βρισκόμαστε, να έχουμε πάντα οδηγό την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφότητα.

Να γνωρίζετε πάντοτε, ότι η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος θα αποτελεί το σημείο αναφοράς και το στήριγμα όλων, ώστε κανένας διχασμός, καμία κρίση, καμία καταστροφή και καμία απογοήτευση δε θα πετύχει την ανακοπή της πορείας των εκλεκτών Μελών της προς το Φως.


Ο Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος

Παναγιώτης Μουτζουράκης, 33ο

πηγή: http://www.mmste.gr/welcome.php?page=1

Μεγάλη Στοά της Ελλάδος: Παγκόσμια Συνδιάσκεψη στην Αθήνα


Η Στοά Giuseppe Garibaldi  υπ’ αριθμόν 130, υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, διοργανώνει στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των απανταχού της γης Σεπτών Στοών υπό το διακριτικό όνομα  Giuseppe Garibaldi   προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Ήρωα των δύο Κόσμων.


26 Σεπτεμβρίου 2015 
και ώρα 17.30 
στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Βραζιλία: Οι Τέκτονες στους δρόμους κατά της διαφθοράς



Την περασμένη Κυριακή 15/8 πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις  σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας κατά της  διαφθοράς της κυβέρνησης της Προέδρου Ντιλμά Ρουσέφ. Χαρακτηριστικό ότι πέρα από του διάφορους φορείς (Πολιτικά Κόμματα, Δικηγορικοί Σύλλογοι κτλ.) συμμετείχαν επίσημα και πολλές Τεκτονικές Δυνάμεις.

Τον μήνυσε γιατί αποκάλυψε την Τεκτονική του ιδιότητα


Ο Γάλλος  Τραπεζίτης  Emmanuel Goldstein  μήνυσε προσφάτως τον δημοσιογράφο Raphaelle Bacque για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής. Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο το βιβλίο του με τίτλο RICHIE όπου μεταξύ των  άλλων αναφέρεται στην Τεκτονική ιδιότητα του γνωστού Τραπεζίτη.

Όταν οι Τέκτονες δεν φοβούνται και δίνουν το παράδειγμα


(*Οι Τεκτονικές Δυνάμεις που σέβονται το θεσμό αντιδρούν άμεσα χωρίς διακρίσεις…)

O Ramain Farina υπήρξε δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Villeofontaine στη Γαλλία και μέλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας. Από το Μάρτιο του 2015 βρίσκεται στη φυλακή για παιδεραστία.

Το 2008 είχε καταδικαστεί σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή για κατοχή πορνογραφικού υλικού. Τότε  με απόφασή της η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας τον είχε αποβάλει τις τάξεις της λόγω της ανήθικης συμπεριφοράς του και της σοβαρότητας των κατηγοριών . 

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ένας Μεγάλος Διδάσκαλος μπορεί να φέρει την …..άνοιξη


Όταν πριν από ένα χρόνο ο Stefano Bisi  αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας κανένας δεν περίμενε ότι το όραμά του και τα σχέδια τα οποία είχε κάνει θα υλοποιούνταν τόσο γρήγορα.


 Ο αδ. Bisi  προωθεί την εξωστρέφεια και την προβολή του έργου της αδελφότητας. Ως αποτέλεσμα της νέας οπτικής  που έχει εισαγάγει είναι ότι μέσα στο 2015 παρατηρείται αύξηση εισδοχών 40%  (από το μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας) κάτι που μεταφράζεται σε  800 νέους αδελφούς μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Σήμερα το δυναμικό της GOI  έχει φθάσει στους 22.500 αδελφούς αριθμός ρεκόρ από την ίδρυση της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. 

Φωτογραφίες από την εγκατάσταση του Προέδρου της Γκαμπόν Ali Bongo στο αξίωμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Γκαμπόν το 2010



Δείτε φωτογραφίες από την εγκατάσταση του Προέδρου της Γκαμπόν Ali Bongo στο αξίωμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Γκαμπόν που πραγματοποιήθηκε το 2010 λίγους μήνες μετά από την ανάληψη της Προεδρίας της Χώρας.

O Αλί-Μπεν Μπονγκό Οντίμπα (Ali-Ben Bongo Ondimba) είναι πολιτικός από την Γκαμπόν, ο οποίος ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών του 2009 και ανέλαβε πρόεδρος στις 16 Οκτωβρίου 2009. Είναι γιος του προέδρου Ομάρ Μπονγκό και επίσης είναι αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Γκαμπόν (PDG). Νωρίτερα χρημάτισε υπουργός εξωτερικών από το 1989 ως το 1991 και ως υπουργός άμυνας από το 1999 ως το 2009.




Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Αλλαγή της ιστοσελίδας του Μισραΐμ και Μέμφις


Η ιστοσελίδα του Τάγματός του Αρχαίου και Αρχέγονου Ανατολικού Τύπου των Μισραΐμ και Μέμφις  άλλαξε  από www.misraimmemphis.gr σε  www.misraimmemphis.com.gr

Αναφορά της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Blog Tektonismos



Αναδημοσιεύουμε από tektonismos.blogspot.gr


"Συνεχίζει η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ τις αναφορές στον Τεκτονισμό

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ (Τρίτη 14 Απριλίου 2015) με τίτλο

"Έτσι θα σώσουν το Έθνος οι Άγιοι Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος – Κολασμένες Αμαρτίες με την Τουρκική Μασονική Στοά."."

πηγή:

Δρύφρακτον – Μήνυμα του Υ∴Μ∴Τ∴ αδ. Ιωάννη Βασιλείου



Εν Αν & ΖΑθ τη 02/07/2015

ΥΣ του Α& ΑΣΤ της Ελλάδος

Προς άπαντα τα υπό την αιγίδα του ΥΣ του Α& ΑΣΤ της Ελλάδος Εργαστήρια των ανωτέρων βαθμών.
Προς την ΜΣΤΕ του Α& ΑΣΤ και τας υπό την αιγίδα αυτής Σ Στ.
Προς την φίλην ΑΓΜΣΤΕ του Α& ΑΣΤ και τας υπό την αιγίδα αυτής Σ Στ.
Προς όλους του Έλληνες Τέκτονες.

Δρύφρακτον

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές,

Επί μια εξαετία βιώσαμε την τραγωδία εξαιτίας της βαθυτάτης οικονομικής κρίσης, που κατέληξε σε αντίστοιχη ανθρωπιστική κρίση και οδήγησε εκατομμύρια συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και πολλούς από εμάς, σε μια άνευ προηγουμένου άθλια ζωή, για πάρα πολλούς ακόμη και κάτω από τα όρια της φτώχειας, παρά τις θυσίες των πολιτών και τις επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες διάσωσης του κράτους και της κοινωνίας.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αδιακρίτως της πλευράς των υπευθύνων, κορύφωσαν το δράμα· και τα τελευταία στοιχεία αξιοπρέπειας όλων μας χάθηκαν μπροστά στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές.

Είναι εκτός του πεδίου των Αρχών, Ιδεών και Παραδόσεών μας, των ρητών και ανελαστικών διατάξεων των καταστατικών μας, αλλά και πέραν του πεδίου των αρμοδιοτήτων μου, να προβαίνω σε πράξεις και κρίσεις πολιτικής, και ιδίως μικροπολιτικής.

Οι τέκτονες, κατά θεμελιώδεις αρχές, καθιερωμένες από αιώνων, αγωνίζονται όχι μόνο για την δική τους ηθική βελτίωση, αλλά και για την ειρήνη, την αγάπη και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, αναγνωρίζοντας για όλους την ισότητα μεταξύ τους, αδιακρίτως φυλής, γλώσσας, θρησκείας και κοινωνικής τάξης, σεβόμενοι τα δικαιώματα του πολίτη και του ανθρώπου, σε επίπεδο ιερότητας.

Οι τέκτονες ασκούμε την αρετή έχοντες προ ημών το τρίπτυχο ¨Πίστη – Αγάπη – Ελπίδα¨. Έτσι, τις πράξεις μας τις κατευθύνει η θεμελιακή αρχή μας της ανοχής προς τις ιδέες και τις γνώμες των συνανθρώπων μας.

Έχουμε διαρκώς κατά νου τους λόγους του μεγάλου Βολταίρου: ¨Διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα θυσιάσω και τη ζωή μου για να υπερασπιστώ το δικό σου δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου¨.

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές.

Ο Τεκτονισμός έχει ως υπέρτατη αρχή την ελευθερία της συνείδησης και άρα της σκέψης, του λόγου και της έκφρασης. Σε κανέναν συνεπώς δεν υπαγορεύει το περιεχόμενο των πράξεων του.
Σε δύο ημέρες θα διεξαχθεί το προκηρυχθέν δημοψήφισμα. Παρακολουθούμε συνεπώς με αγωνία και ανησυχία ιδιαίτερη τα σπέρματα του εθνικού διχασμού σε ¨πατριώτες¨ και ¨προσκυνημένους¨, ή σε ¨πατριώτες¨ και ¨οπαδούς του χάους¨, ανάμεσα στους συμπολίτες μας.

Ο κάθε Έλληνας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την συνείδηση του· και εμείς οι τέκτονες ας μεταφέρουμε στο περιβάλλον μας και τον κοινωνικό μας περίγυρο το μήνυμα της αγάπης, της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής ομοψυχίας, που εύχομαι να πέσει στις ψυχές των συμπολιτών μας όπως ο σπόρος του σιταριού σε εύφορο έδαφος.

Ό,τι και εάν γίνει την επόμενη ημέρα, όλοι οι Έλληνες θα είμαστε αδελφοί μιας μεγάλης και υπερήφανης οικογένειας, που από αιώνων κατοικεί στα άγια χώματα που λέγονται Ελλάδα.

Φίλτατοι αδελφοί και αδελφές.

Επί τριάντα οκτώ συναπτά έτη ασκώ τον Τεκτονισμό και ζώ σύμφωνα με τα ιδεώδη του, ατενίζοντας προς το Φώς· και επί είκοσι επτά έτη αγωνίζομαι αδιαλείπτως για την δόξα και το μεγαλείο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου. Σε αυτόν τον ανηφορικό δρόμο δεν ήμουν ποτέ μόνος. Είμαστε μαζί ενωμένοι στην άρρηκτη αλυσίδα μας. Δεν θα γονατίσουμε τώρα.

Θα σταθούμε όρθιοι, θα κοιτάξουμε κατάματα την Αλήθεια και το Φώς, με Αγάπη και Ελπίδα για την Πατρίδα και θα τα καταφέρουμε.

Θα νικήσουμε την απόγνωση, τον φόβο και το σκοτάδι.

Θα έλθουν καλύτερες ημέρες, γιατί θα τις φέρουμε εμείς, μαζί με όσους πιστεύουν όσα και εμείς.

Μτταα
Ο Κραταιοτ ΥΜΤ


Ιωάννης Βασιλείου

Έτοιμη η επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Γυναικείας Στοάς του Α.Α.Σ.Τ




Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Γυναικείας Στοάς του Α.Α.Σ.Τ