ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γιατί να γίνει κανείς Τέκτονας τον 21ο αιώνα


Το ερχόμενο Σάββατο 2/4, η Μεγάλη Μικτή Στοά της Γαλλίας διοργανώνει δημόσια ομιλία με θέμα ΄΄ Γιατί να γίνει κανείς Τέκτονας τον 21ο αιώνα ;΄΄


Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Γαλλίας αδ. Habrant Edward.

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α. & Α.Σ.Τ. τ. Ε


Δελτίο Τύπου

Την 6η Μαρτίου 2016, εις το τεκτονικό Μέγαρο Αθήνας του Α. & Α.Σ.Τ. τ. Ε., Κοδριγκτώνος 30, συνήλθε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας του «Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου», εις την οποία έλαβαν μέρος οι αντιπροσωπείες όλων των ανά την Ελλάδα Στοών μας κατά τα προβλεπόμενα. Η Γενική Συνέλευση έλαβε γνώση από τα αρμόδια όργανα της Μεγάλης Στοάς, κατά τα καθιερωμένα, των Διοικητικού, Πνευματικού, Οικονομικού και Φιλανθρωπικού απολογισμών. Μετά από εισήγηση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και συζήτηση εγκρίθηκαν ομόφωνα .
Στο πλαίσιο της καθ’ έκαστον απολογισμό συζήτησης, τα μέλη της Γ.Σ. αφενός ενημερώθηκαν και αφετέρου κατέθεσαν σκέψεις και προτάσεις, τόσον για την τρέχουσα κατάσταση του τεκτονικού θεσμού και ιδίως του Ημετέρου Τάγματος, εν μέσω του γνωστού γενικού κοινωνικοοικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσον και για τις προοπτικές και ανάγκες του, χάριν της ανάπτυξης και αυτού και του πνευματικού και κοινωνικού έργου του. Ετέθησαν και ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης, τεχνολογικής, πρακτικής, λειτουργικής, οικονομικοτεχνικής κ.λ.π.

Τα μέλη ενημερώθηκαν και συζήτησαν και για τις εθελοντικές δράσεις του Τάγματος και τις διεθνής σχέσεις της Μ. Στ. με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Μ. Στοές των Βαλκανίων, την Πανευρωπαϊκή και την Διεθνή Ομοσπονδία των «Ηνωμένων Μεγ. Στοών» του «Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου» (A.A.S.R.).Στη γενόμενη συζήτηση τονίσθηκε η ανάγκη διατήρησης της αυστηρής επιλογής των υποψηφίων προς ένταξη στον τεκτονικό θεσμό, πολλώ μάλλον όταν τελευταία κυκλοφορούν εντελώς εσφαλμένες ιδέες περί τεκτονισμού οι οποίες οπωσδήποτε ουδεμία σχέση έχουν με τον παραδοσιακό εν Ελλάδι «ΑΑΣΤ», αλλά και για τον ρόλο του τεκτονισμού και ιδιαίτερα του «Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου» μέσα στην κοινωνία, σε μία εποχή εμφανώς απομακρυνόμενη από πανάρχαιες, αλλά και διαχρονικά ισχύουσες αξίες και μετατρέπουσα τον άνθρωπο σε καταναλωτικό ον και μόνον. Τέλος τονίσθηκε η ανάγκη της συμπαραστάσεως «στον άνθρωπο» γενικά, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, την γλώσσα, την κοινωνική θέση, το χρώμα ή την θρησκεία, αλλά και της προστασίας της παράδοσης, και οικογένειας, της Πατρίδας και της Ελευθερίας συνείδησης πνεύματος και έκφρασης, ως και της καλλιέργειάς τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μετά από αυτά, αφού ο Μ. Διδάσκαλος ανακοίνωσε την σύγκληση του Συμβουλίου της Μ. Στοάς για περαιτέρω επεξεργασία και υλοποίηση των συζητηθέντων, έληξαν οι εργασίες της Γ. Συνέλευσης της Μ. Στοάς του Α. & Α.Σ.Τ. της Ελλάδος και ακολούθησε λιτή αποχαιρετιστήρια των μελών της Γ.Σ. εορτή.

Αθήνα 10/03/2016  

Ο Μ. Γραμματεύς         

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Βιβλίο - The Ancient Mysteries and Modern Masonry του 1909

Συνδεθείτε στο Τεκτονικό Forum και κατεβάστε το βιβλίο του Charles Vail ΄΄The Ancient Mysteries and  Modern Masonry του 1909.


Για δωρεάν εγγραφή στο Forum http://tektonismos.forumgreek.com/

Συμμετοχή του Υ.Μ.Τ αδ. Καμαλάκη Σ. στη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας των Υπάτων Συμβουλίων της Ευρώπης


Στις 19/3/2016 πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη η συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας των Υπάτων Συμβουλίων της Ευρώπης με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από 14 χώρες.


Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης αδ. Καμαλάκης Σπυρίδων.


πηγή: http://srgreece.gr

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Μήνυμα συμπαράστασης από το Ελληνικό Τάγμα του Α.Α.Σ.Τ προς τον Βελγικό Λαό


Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας Τεκτονικές Δυνάμεις οι οποίες έχουν ευρύτερους ορίζοντας και ευαισθησίες και δεν αναλώνονται μόνο σε εσωτερικές προστριβές που το μόνο που πετυχαίνουν είναι το να  αποκόπτουν τον Ελληνικός Τεκτονισμό από το Παγκόσμιο γίγνεσθαι…..

  Στις 24/3 , με αφορμή την βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες που στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους, το Ύπατο Συμβούλιο του Α.Α.Σ.Τ της Ελλάδος μαζί με την Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος)  απέστειλαν επιστολή στην Βελγική Πρεσβεία της Αθήνας στην οποία εξέφρασαν τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση  των αδελφών του Τάγματος  προς τον Βελγικό λαό.

 Την ίδια ημέρα , ο Πρέσβης του Βελγίου κος Λουκ Λιεμπάουτ, με μήνυμα του ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον των αδελφών και επισήμανε ότι το κείμενο του Τάγματος θα συμπεριληφθεί  στο επίσημο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός.

(* Σημ. Blog. Αξίζουν συγχαρητήρια στους αδελφούς του Τάγματος του Α.Α.Σ.Τ για την ευαισθησία που επέδειξαν  σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών από τρομοκρατικά χτυπήματα , ενέργειες (τρομοκρατικές) που εναντιώνονται στις αρχές της Ελευθερίας, του σεβασμού στην ανθρωπινή ζωή και την αδελφοσύνη που τόσο πιστά υπηρετεί ο Ελευθεροτεκτονισμός. Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας Τεκτονικές Δυνάμεις οι οποίες έχουν ευρύτερους ορίζοντας και ευαισθησίες και δεν αναλώνονται μόνο σε εσωτερικές προστριβές που το μόνο που πετυχαίνουν είναι το να  αποκόπτουν τον Ελληνικός Τεκτονισμό από το Παγκόσμιο γίγνεσθαι…..)


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση Βιβλίου - Θεμελιωδη Κείμενα Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου - του Ανδρέα Ριζόπουλου

Οι εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ σας προσκαλούν τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 19:30 στη Στοά του Βιβλίου στην Αίθουσα Λόγου, Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ανδρέα Ριζόπουλου

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου του Α.Α.Σ.Τ  αδ. Σπυρίδων Καμαλάκης

Κοινή δήλωση Τεκτονικών δυνάμεων για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες


Επτά Τεκτονικές Δυνάμεις της Γαλλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση μετά τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους.

Η κείμενο της δήλωσης μεταξύ των άλλων αναφέρει:

΄΄Οι τραγικές υποθέσεις στο Βέλγιο αποτελούν μια αιματηρή υπενθύμιση για το ρόλο τωνΤεκτονικών Δυνάμεων στον αγώνα για την εξάλειψη του μίσους και της βίας. Το πολιτικό Ισλάμ είναι εχθρός της Δημοκρατίας . Οφείλουμε να επαναβεβαιώσουμε τις Δημοκρατικές αρχές και να κατευθύνουμε τους ανθρώπους προς το τρίπτυχο Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφότητα.
Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε την συμπάθειά μας στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων.΄΄

Το κείμενο υπέγραψαν οι παρακάτω Τεκτονικές Δυνάμεις.


Grand Orient de France
Fédération Française du Droit Humain
Grande Loge Féminine de France
Grande Loge Féminine de Memphis-Misraïm
Grande Loge Mixte Universelle
Grande Loge Mixte de France
Grande Loge des Cultures et de la Spiritualité

Βαριές καταγγελίες του Μητροπολίτη Σεραφείμ κατά του ΣτΕ


Αναδημοσιεύουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ 16/3/2016 με τον τίτλο:


 “Κατηγορώ τους ψευτοδικαστές που έβγαλαν λάδι τους μασόνους”

πηγή: http://www.makeleio.gr/?p=566642

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821


25η Μαρτίου 1821:
 Η ημέρα ορόσημο για ένα ολόκληρο Έθνος  σηματοδοτεί τον αιματοβαμμένο και γεμάτο θυσίες, πόνο  και δυσκολίες αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες, μαχόμενοι για ένα αύριο, διαφορετικό από εκείνο που βίωναν ως υπόδουλοι των Τούρκων .

Η επανάσταση ποτέ δεν σταματά….

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες

Ζήτω η Πατρίδα


Ζήτω το Έθνος

Περί Μαζικών Μυήσεων ο λόγος


Παραθέτουμε κείμενο το οποίο έστειλε αναγνώστης της ιστοσελίδας μας σχετικά με τις μαζικές μυήσεις  που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα από Ύπατο Συμβούλιο του 33ου. (Τα ονόματα που αναφέρονται στην επιστολή έχουν σκοπίμως αφαιρεθεί διότι ο αποστολέας του κειμένου δεν το  υπογράφει).

΄΄ Αγαπητοί αδελφοί. Τον τελευταίο καιρό , οι ασχολούμενοι με την Ελευθεροτεκτονική, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός πρωτοφανούς κύματος απόδοσης βαθμών από Ύπατο Συμβούλιο του 33ου...........  (Αδ. ........). Αδελφοί βρέθηκαν από τον 3ο συμβολικό βαθμό στον 30ο μειούμενοι (;) κατά ομάδες παραβιάζοντας κάθε μορφή μυητικής διαδικασίας η οποία ,όπως όλοι γνωρίζουμε , αποσκοπεί, βήβα- βήμα, βαθμό- βαθμό στην διεύρυνση της συνείδησης, ώστε ο αδελφός  να κατανοήσει τον εαυτό του στην ολότητα του και την πραγματική θέση του  στο σύμπαν.  Χωρίς να προλάβει να κατανοήσει τα σύμβολα, τις εικόνες, τον μη κοινό λόγο και  τη διαδικασία που υπερβαίνει την καθημερινή γνωστική λειτουργία,

Δεν θα σταθώ στην σκοπιμότητα αυτών των μαζικών μυήσεων, το εάν γίνονται δηλαδή για την  συγκέντρωση των αδελφών σε μία και μόνο Τεκτονική δύναμη , ή εάν γίνονται  για οικονομικούς λόγους. Θα επισημάνω όμως  ότι οι αδελφοί αυτοί , με την ταχύτατη και μαζική αναρρίχηση τους  σε βαθμούς για τους οποίους δεν είναι προετοιμασμένοι χάνουν ένα μυητικό ταξίδι το οποίο συνοδεύεται από πλήθος μυητικών κωδικοποιημένων στοιχείων που θα απολέσουν για ολόκληρο το Τεκτονικό τους βίο .΄΄

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Γάλλοι εθνικιστές έκαψαν Τεκτονικό Σύμβολο



Το Σάββατο 19 Μαΐου , ομάδα Γάλλων Τεκτόνων έκαψαν μπροστά από την Εθνική Σχολή Δικαστών της Γαλλίας  μια Τεκτονική σημαία ζητώντας την παραίτηση όσων δικαστών είναι Τέκτονες.

Εσχατολογικό το περιεχόμενο της ομιλίας του κου Γεώργιου Αϋφαντή για τον Τεκτονισμό και τους Τέκτονες


Απόσπασμα από την ομιλία του κου  Γεώργιου Αϋφαντή  που πραγματοποιήθηκε  στο ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ" την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Μεταξύ των άλλων λέει ότι ΄΄ όταν ο Σιωνισμός θα έχει εκτελέσει το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης θα εκτελεστούν όλοι οι Μασόνοι και οι οικογένειες τους ΄΄


Τα συμπεράσματα δικά σας…….


Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Droit Humain



Στις 19 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Στέγη της Ελληνικής Ομοσπονδίας το 20ο τακτικό ετήσιο Εθνικό Συνέδριο (μετά τα γεγονότα του 1996). Σε ατμόσφαιρα ιδιαίτερης αρμονίας κι αδελφοσύνης, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου, την Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή και την Πρόεδρο του Εθνικού Αρείου Πάγου. Υπήρξε ενημέρωση για τις προτεραιότητες καί τις υπό εξέλιξη δραστηριότητες της Ομοσπονδίας. Στο τέλος των εργασιών, ψηφίστηκαν ομόφωνα και εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός καθώς και ο προϋπολογισμός για το νέο έτος. 

πηγή: http://www.droit-humain.gr/

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Επανεξελέγη στην θέση του Μ.Δ της ΕΜΣτΕ ο αδ. Σ. Φασούλας


 Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε οι αρχαιρεσίες στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος για την ανάδειξη του νέου Μεγάλου Διδασκάλου.

 Με 162 ψήφους επανεξελέγη ο νυν Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Σ. Φασούλας ενώ ένα ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα των αδελφών της ΕΜΣτΕ  , 97 ψήφοι, στήριξαν την υποψηφιότητα του αδελφού  Σ.Σ.


Ευχόμαστε στο Μεγάλο Διδάσκαλο καλή δύναμη  και να έχει μια δημιουργική θητεία.

Τεκτονικά βιβλία στην μεγάλη συλλογή του Χίμλερ


 Βιβλία για τον Τεκτονισμό, τον αποκρυφισμό και την μαγεία βρέθηκαν σε μια ξεχασμένη από το 1950 αποθήκη που χρησιμοποιείται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχίας  .

 Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η συλλογή άνηκε στον επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ και αριθμεί περίπου 13.000 βιβλία. Τα περισσότερα βιβλία Τεκτονικού ενδιαφέροντος είχαν κατασχεθεί  από Τεκτονικές Δυνάμεις χωρών που είχαν καταλάβει οι Γερμανοί κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.  

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Ο Χίμλερ συνελήφθη στις 21 Μαΐου 1945. Αυτοκτόνησε με μια κάψουλα κυανίου  στις 23ης Μαΐου και θάφτηκε σε ανώνυμο τάφο κοντά στο Lüneburg. Η ακριβής τοποθεσία δεν έγινε ποτέ γνωστή 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τεκτονικό Forum από το blog Tektonismos


Μετά από απαίτηση πολλών αναγνωστών του Blog δημιουργήσαμε ένα Forum αφιερωμένο αποκλειστικά στον Τεκτονισμό. Πρόκειται για έναν διαδικτυακό τόπο συνάντησης αδελφών και μη όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε, να παρουσιάσουμε εργασίες, να προτείνουμε βιβλία, εκδηλώσεις κ.α. Οι πρώτες θεματικές ενότητες είναι ενδεικτικές και  μπορείτε να προτείνετε  ενότητες του δικού σας ενδιαφέροντος και από κοινού να αναπτύξουμε το θεματολόγιο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μια εγγραφή (δωρεάν) και είστε έτοιμοι για ….κουβέντα.

Η δ/νση του Forum είναι http://tektonismos.forumgreek.com/

Καλή αρχή

Αρχαιρεσίες στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος


Το ερχόμενο Σάββατο 19/3 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για την ανάδειξη του νέου Μεγάλου Διδασκάλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν δύο υποψήφιοι: Ο νυν Μεγάλος Διδάσκαλος καθώς και ένας διακεκριμένος δικηγόρος. 

Βραζιλία: Και οι Τέκτονες κατά της κυβέρνησης της Προέδρου Ντιλμά Ρούσες


Την περασμένη Κυριακή  μέλη διαφόρων κινημάτων της Βραζιλίας και εκπρόσωποι των Τεκτονικών Δυνάμεων της Χώρας συμμετείχαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη Juiz de Fora καταγγέλλοντας τη διαφθορά που επικρατεί στην δημόσια ζωή.


Σημ. Blog: Στην Βραζιλία οι Τέκτονες δεν διστάζουν να πάρουν δημόσιες θέσεις κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης. Στην Ελλάδα που διαλύεται, στην Ελλάδα που περνά τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της ο Τεκτονισμός αναλώνεται στο να ανοίγει <<νέα μαγαζιά>>, να μοιράζει βαθμούς και τίτλους και επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος.…….. Τελικά όπως είναι η κοινωνία έτσι είναι και ο Τεκτονισμός. Και ας φωνάζουν οι επαΐοντες για το αντίθετο. Τους διαψεύδουν τα γεγονότα….. 

Η λίστα με τις αναγνωρίσεις του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου (ΥΜΤ αδ. Καμαλάκης Σπ.)



Στην Λίστα που ακολουθεί αναφέρονται τα Ύπατα Συμβούλια με τα οποία διατηρεί σχέσεις το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου (ΥΜΤ. Αδ. Καμαλάκης Σπ.) 



Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ- ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ & ΑΠΟΦΑΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

  


Ἐν Πειραιεῖ τῇ 15ῃ Μαρτίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  &
ΑΠΟΦΑΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ


Ἡ ὑπ’ ἀριθμ. 549/2016 Ἀπόφασι τοῦ Δ΄Τμήματος τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας (ΣτΕ) ἀπορρίψασα τήν σχετική αἴτησί μου πού ὑπάρχει στό Διαδίκτυο κατά τῶν Ὑπουργῶν Οἰκονομικῶν καί Ὑγείας περί τῆς ἀκυρώσεως τῆς παραλείψεως τοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν ἐκδηλωθείσης μέ τήν ἄπρακτη πάροδο τριμήνου ἀπό τῆς ὑποβολῆς τῆς ὑπ’ ἀριθμ. 709/18.1.2010 σχετικῆς αἰτήσεώς μου ὅπως προκαλέσει τήν ἔκδοσι σχετικοῦ διατάγματος σύμφωνα μέ τό ἄρθρο 118 τοῦ Ἀστικοῦ Κώδικος περί διαλύσεως τοῦ Ἱδρύματος ὑπό τήν ἐπωνυμία «Τεκτονικόν Ἵδρυμα» ὡς καί τοῦ αὐτοαποκαλουμένου Ἱδρύματος «Μέγα Ἀγαθοεργό Σῶμα τῆς ἀποσχισθείσης Ἐθνικῆς Μεγάλης Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος», ἐσφαλμένως ἑρμήνευσε καί ἐφήρμοσε τίς διατάξεις τοῦ ἄρθρου 47, παρ. 1 τοῦ Προεδρικοῦ διατάγματος 18/1989 «Κωδικοποίησι διατάξεων Νόμων διά τό Συμβούλιον τῆς Ἐπικρατείας» (ΦΕΚ Α΄8) καί τῶν ἄρθρων 3 παρ.1, 5 καί 29 παρ. 1 τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (Ν. 590/1977, ΦΕΚ Α΄146), δεχθέν ὅτι δέν θεμελιώνω ἔννομον συμφέρον νά ζητήσω τήν ἀκύρωσι τῆς παραλείψεως τῆς Διοικήσεως νά προκαλέση τήν ἔκδοσι Προεδρικοῦ Διατάγματος περί διαλύσεως τοῦ Ἱδρύματος μέ τήν ἐπωνυμίαν «Τεκτονικόν Ἵδρυμα», τό ὁποῖο ἔχει ὡς πραγματικό σκοπό τήν προώθηση τῆς λατρείας μή γνωστῆς θρησκείας, ἐντός δέ αὐτοῦ πραγματοποιοῦνται μυήσεις στή θρησκεία αὐτή, κατά παράβασι τοῦ ἄρθρου 13 τοῦ Συντάγματος, ἄν ληφθεῖ ὑπ’ ὄψιν ὅτι, ὅπως ἔχει δεχθεῖ, μεταξύ τῶν ἄλλων, ἡ Νομολογία τοῦ ΣτΕ, τό ἔννομο συμφέρον εἶναι ἠθικόν, ὅταν ἡ βλάβη δέν συνίσταται εἰς περιουσιακήν ζημίαν, ἀλλ’ ἀφορᾶ καταστάσεις ἐχούσας ἠθικήν ἀξίαν διά τόν αἰτοῦντα (ΣτΕ 3167/1998), ὅπως εἰς τήν προκειμένην περίπτωσιν κατά τήν ὁποία συμβαίνει τό ἐξωφρενικόν γεγονός πού δέν ἐξετίμησε τό ΣτΕ ὅτι στόν Πειραιᾶ τό Τεκτονικόν Ἵδρυμα λειτουργεῖ ἀντί γιά χώρους «περιθάλψεως ἐνδεῶν καί μορφώσεως ἀπόρων παίδων» (ἄρθρον 1 Προεδρικοῦ Διατάγματος 27.8.1927 ΦΕΚ τ. παρ. 2/4.1.1928 τῆς Ἱδρύσεως τοῦ Τεκτονικοῦ Ἱδρύματος) 15 Μασονικές Στοές-Ναούς λατρείας τοῦ κρυπτογραφικά ἀναφερομένου ψευδοθεοῦ Μ.Α.Τ.Σ. (Μεγάλου Ἀρχιτέκτονος τοῦ Σύμπαντος) πού ὀντοποιεῖται στό πρόσωπο τοῦ Ἑωσφόρου, ὅπως οἱ ἴδιοι οἱ Τέκτονες σέ πάμπολα κείμενά τους, τά ὁποῖα προσεκόμισα στήν διαδικασία, ἀναφέρουν.

Χαρακτηριστικώτατο παράδειγμα τό «ἀπόκρυφο» καί γιά ἐσωτερική χρῆσι τῶν Στοῶν κυκλοφορηθέν σύγγραμα τοῦ θεοσοφιστή καί Τέκτονος 33ου βαθμοῦ Κωστή Μελισσαρόπουλου, ἐκδότη ἐπί 30ετία τοῦ θεοσοφικοῦ περιοδικοῦ «ΙΛΙΣΣΟΣ» «Ἑπτά ὁμιλίαι εἰς τόν 18ον βαθμόν», ὅπου καταδεικνύει σαφέστατα τόν ἐκπεσόντα Ἑωσφόρον ὡς τόν κρυπτογραφικά ἀναφερόμενον Μ.Α.Τ.Σ.

Ἑπομένως, ἐν ὄψει τῶν προηγουμένων, ὡς Μητροπολίτης τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας καί μέλος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου Αὐτῆς, κέκτημαι πρόδηλον ἔννομον καί ἠθικόν συμφέρον, καί φυσικά ὡς Ἕλλην πολίτης νά ζητήσω τήν διάλυσι τοῦ προαναφερομένου Ἱδρύματος πού ἔχει ἐκφύγει τῶν σκοπῶν του αὐταποδείκτως, διότι δέν ὑφίσταται στήν Ἑλληνική Ἐπικράτεια ἀπό τό 1927 ὅταν ἀνιδρύθη τό Τεκτονικό Ἵδρυμα οὔτε ἕνας «τεκτονικός» χῶρος «περιθάλψεως ἐνδεῶν καί μορφώσεως ἀπόρων παίδων». Ἑπομένως εἶναι αὐταπόδεικτο καί πασίδηλο τό γεγονός ὅτι τό Τεκτονικό Ἵδρυμα ἔχει ἐκτραπεῖ τοῦ ὁρισθέντος στήν Ἱδρυτική του πράξη κοινωφελοῦς σκοποῦ καί μόνον «ἐθελοτυφλοῦντες» ὅπως οἱ συγκεκριμένοι Δικασταί τοῦ Δ΄ Τμήματος τοῦ ΣτΕ Δ. Πετρούλιας, Α. Χριστοφορίδου, Ε. Ἀντωνόπουλος, Δ. Κυριλλόπουλος, Κ. Κουσούλης, Ε. Σκούρα, Μ. Ἀθανασοπούλου δέν τό ἀντιλαμβάνονται καί ἀπαιτοῦν μέ τήν ἀπόφασί τους τήν προσκόμιση σχετικῶν «κρισίμων» στοιχείων. Τό ἔννομο συμφέρον μου πηγάζει καί ἀπό τήν Συνταγματική μου ὑποχρέωσι ὡς Ἕλληνος πολίτου νά προασπίζομαι τήν νομιμότητα τῆς χώρας μου, ἐφ’ ὅσον ἡ τήρησι τοῦ Συντάγματος ἐπαφίεται στόν πατριωτισμό τῶν Ἑλλήνων (ἄρθρο 120 ἰσχύοντος Συντάγματος 1975).

Ἄλλωστε τό Δ΄ Τμῆμα τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας μέ τήν ὑπ’ ἀριθμ. 2980/2013 Ἀπόφασί του, δεχθέν σχετικήν παρέμβασί μου διά τήν διατήρησι τῶν θρησκευτικῶν συμβόλων στίς αἴθουσες τῶν Δικαστηρίων, ἔκρινε ὅτι μέ ἠθικόν ἔννομον συμφέρον παρενέβην εἰς τήν σχετικήν δίκην, ἐν ὄψει τοῦ ἐνδιαφέροντός μου ὡς Ἐπισκόπου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

Στίς ἐνστάσεις κατά τῆς προσφυγῆς ἐνώπιον τοῦ ΣτΕ ἡ ἀπάντησις μου εἶναι ὅτι αὐτό πού ἐπεδίωξα εἶναι ἡ δημοσιοποίησις τοῦ σατανιστικοῦ περιεχομένου τῆς Μασονίας πού ἀποτελεῖ ἑωσφορική λατρεία καί παγανιστική ἀποκρυφιστική θρησκεία μέ κρύφια δόγματα, τήν ὁποία ἔχει πλειστάκις καταδικάσει ἡ Ἁγιωτάτη ἡμῶν Ἐκκλησία καί αὐτό ἐπετεύχθη μέ τήν παράθεσι τῶν κειμένων μου πού εὑρίσκονται σέ πολλούς διαδικτυακούς ἱστοχώρους. Δημοσιοποίησα κρίσιμα στοιχεῖα μεγαλοσχημόνων Μασόνων τοῦ Διεθνοῦς Τεκτονισμοῦ ἀπό τά ὁποῖα ἀποδεικνύεται ὁ Ἑωσφορικός καί σατανιστικός χαρακτήρ τῆς Μασονίας καί αὐτός ἦταν ὁ κύριος στόχος τῆς ἐνεργείας μου. Δέν ἤμουν ἀφελής νά ἀναμένω ἀπό τόν τ. Ὑπουργό Οἰκονομικῶν κ. Παπακωνσταντίνου ἤ τούς δικαστάς τοῦ ΣτΕ τήν κατάγνωσι αὐτοῦ τοῦ πολυκεφάλου σατανιστικοῦ τέρατος, ἀλλά ὤφειλα ὡς ποιμένας νά καταδείξω τήν πνευματική γάγραινα καί σαπίλα καί τό πνευματικό ἔγκλημα τῆς Μασονίας μέ κάθε ἔννομο μέσο.

Ἡ Ἀπόφασι αὐτή ὁμοιάζει μέ ἐκείνη τήν γνωστή ὑπ’ ἀριθμ. 2399/2014ἀπόφασι τῆς Ὁλομαλείας τοῦ ΣτΕ γιά τήν ἀνέγερσι τοῦ Ἰσλαμικοῦ Τεμένους πού ἔκρινε ὅτι δῆθεν δέν παραβιάζεται ἡ ἀρχή τῆς ἰσότητος τοῦ Συντάγματος ἀπό τήν προνομιακή μεταχείριση Μουσουλμάνων πολιτῶν ἀπό τήν Ἑλληνική Πολιτεία μέ μόνο κριτήριο τήν θρησκευτική τους παραδοχή.

Συμπερασματικά ἡ συγκεκριμένη ἀπόφασι τοῦ Ἀνωτάτου Ἀκυρωτικοῦ Δικαστηρίου τῆς χώρας μας, μᾶς ἀποδεικνύει τήν γνωστή ἀλήθεια τῆς Πίστεώς μας ὅτι μόνο στήν Μέλλουσα Κρίσι θά ἀποκατασταθεῖ τό δίκαιο καί ἡ ἀλήθεια καί ὅτι ἀλλοιμονό μας ἄν περιμέναμε δικαίωση ἀπό τήν ἀνθρώπινη ψευδοδικαιοσύνη πού ὁμοιάζει κατά τήν ὡραία παρομοίωση τοῦ Κ. Κούρκουλα (Πνευματικοί Ἀντίλαλοι, Ἀθήνα 1970) μέ τόν ἱστό τῆς ἀράχνης πού συλλαμβάνει μέν «μυγοῦλες καί κουνουπάκια» ἀλλά ἀδυνατεῖ νά ἐπιβληθεῖ στά μεγάλα θηρία τοῦ δάσους «τίγρη καί λέοντα» πού τόν διασχίζουν ἀναίσχυντα καί προκλητικά. Ἕως τό μελιχρό ἐκεῖνο δειλινό τῆς συντελείας τῶν αἰώνων, τά πάντα θά εἶναι συγκεχυμένα καί δυσδιάκριτα διότι ποιός θά δικάσει τούς σκοτεινούς ὑποκινητάς τῶν μυριονέκρων πολέμων, τούς ἐμπόρους τῆς ἀνθρώπινης δυστυχίας, τούς ἐμφορουμένους ἀπό ἀπύθμενο μῖσος καί τρομακτική ἐμπάθεια, τούς διαστρέφοντες τήν ἀνθρώπινη ὀντολογία, τούς θεσμοθετοῦντες τήν ἀσέλγεια καί τήν χωματοποίηση τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος; Μέ ἕναν λόγο ποιός θά ἀποκαταστήσει τήν Δικαιοσύνη στό βάθρο της; Μόνον ὁ Κύριος τῆς Δικαιοσύνης, ὁ ἀδέκαστος καί αἰώνιος Κριτής κάτω ἀπό τό βλέμμα τοῦ ὁποίου τά πάντα θά ἐμφανιστοῦν γυμνά καί τετραχηλισμένα.

Ἡ Ἀπόφασι αὐτή μᾶς διαβεβαιώνει ὅτι κι ἄν ἀκόμα δέν ὑπῆρχε ἡ Μέλλουσα Κρίσις θά ἔπρεπε ἐπειγόντως νά τήν ἀνακαλύψουμε !!!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ 


ΠΗΓΗ: http://www.imp.gr

Συμπόσιο για τους Νέους από την GLDF και το Υπουργείο Παιδείας της Χώρας


 Στις 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συμπόσιο  για  τους νέους στο Παρίσι  όπου διοργανώνεται από την Μεγάλη Στοά της Γαλλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της χώρας.


Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο δράσης που έχει σχεδιάσει ο Μεγάλος Διδάσκαλος της GLDF αδ. F. Charuel ο οποίος έχει αναφέρει ότι στο επίκεντρο της θητείας του θα είναι οι νέοι.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ύπατο συμβούλιο του 33 – Επανεξετάζονται οι αυξήσεις φωτός σε 32ο και 33ο που δόθηκαν από το 2008 και μετά

click στην φωτογραφία για ανάγνωση της εγκυκλίου  

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου αποφάσισε την δημιουργία επιτροπών για την εξέταση των παρακάτω θεμάτων:

α) για τη αξιολόγηση των αδελφών που προτείνονται για την αύξηση φωτός 
β) για την αξιολόγηση των αδελφών  που έχουν λάβει αύξηση φωτός από 11-11-2008 και μετά και αφορούν τους βαθμούς 32 ΕΜΕ και 33

γ) Επιτροπή   και για την αναθεώρηση των Τυπικών. 

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Μια Σταγόνα Τεκτονικής Ιστορίας





Ο Τσάρος της Ρωσίας Αλέξανδρος Α΄ το 1801 απαγόρευσε τον Τεκτονισμό στη Ρωσία για να άρει την απόφαση αυτή το 1803 και να μυηθεί και ο ίδιος στην αδελφότητα . Εικάζεται ότι το έπραξε για πολιτικούς λόγους.


Ο John Hancock , μέλος της Στοάς  Άγιος  Ανδρέας της Βοστώνης  ήταν ο πρώτος που υπέγραψε  την Διακήρυξη   της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Όταν ρωτήθηκε γιατί έβαλε τόσο μεγάλη υπογραφή απάντησε : ΄Για να μπορεί ο Βασιλιάς της Αγγλίας να την βλέπει χωρίς να βάζει γυαλιά΄


Μεταξύ 1890 και 1951 , όλοι οι κυβερνήτες του Ουαϊόμινγκ (Δυτική Πολιτεία των ΗΠΑ) ήταν Τέκτονες εκτός από έναν – την κα William Ross η οποία όμως ήταν .... σύζυγος Τέκτονα.

Έκθεση με τίτλο ΝΑΪΤΕΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΕΣ



Παράλληλα με την μεγάλη έκθεση για τον Τεκτονισμό που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας το διάστημα 12-26 Απριλίου το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει και μια ξεχωριστή θεματική έκθεση (12 Απριλίου – 23 Οκτωβρίου) με τίτλο ΄΄Ναϊτες και Ελευθεροτέκτονες  - Από τον μύθο στην Ιστορία΄΄ αφιερωμένη στο <<μύθο>>  της επιβίωσης των Ναϊτών Ιπποτών .

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Για έναν Πατέρα που έφυγε………..


Είναι κάποιες στιγμές οι οποίες σημαδεύουν βαθιά τη ζωή ενός ανθρώπου. Μια εξ΄αυτών σίγουρα είναι και η απώλεια των γονιών μας. Και παρά το γεγονός ότι μπορεί να γνωρίζεις ότι νομοτελειακά κάποια στιγμή αυτό το γεγονός θα συμβεί, και παρότι  μπορεί να έχεις <<παιδεία>> θανάτου ποτέ δεν είσαι προετοιμασμένος για την απώλεια του πατέρα σου.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φίλους και αναγνώστες του blog για το διαφορετικό περιεχόμενο αυτού του άρθρου αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω από καρδιάς σε έναν αδελφό που σήμερα αποχαιρετά τον πατέρα του.

 Είμαι σίγουρος αδελφέ, ότι όλα αυτά που μέχρι χθες σου φάνταζαν σημαντικά και σπουδαία ξαφνικά δεν απορροφούν την προσοχή σου και σου φαίνονται μικρά. Οι συζητήσεις για το δημόσιο χρέος, η επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα, το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, απασχολούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία όμως εσένα το μυαλό σου είναι σίγουρα στον πατέρα σου.

 Έφυγε πλήρης ημερών και είμαι σίγουρος ότι δεν είχε κανένα παράπονο από εσένα. Κοιμήθηκε ήσυχος αφήνοντας σε εσένα που τον αγαπούσες την  ζεστή εικόνα των παιδικών σου αναμνήσεων. Είμαι σίγουρος ότι σε είχε στην καρδιά του.

Με την ελπίδα ότι ο σεβασμός και η αναγνώριση προς τους γονείς μας δημιουργούν μια παρακαταθήκη και για το δικό μας <<ομαλό>> ταξίδι στην Αιώνια Ανατολή όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου είμαι σίγουρος ότι εσύ έχεις εξασφαλίσει αυτό το πολύτιμο εισιτήριο.


Καλό παράδεισο να έχει….

Οι Τέκτονες στο στόχαστρο του ISIS



Όπως απεκάλυψε σε χθεσινή του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας,  Ahmad Zahid Hamidi , οι αρχές της χώρας απέτρεψαν την τελευταία στιγμή εκτεταμένο τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζε ο ISIS (Ισλαμικό Χαλιφάτο) στη χώρα όπου μεταξύ των στόχων ήταν και το Τεκτονικό Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς της Μαλαισίας .

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο στόχος του σύγχρονου Τεκτονισμού


 Σε ομιλία που πραγματοποίησε στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας, ο Μ.Δ της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας αδ Philippe Charuel έδωσε την κεντρική κατεύθυνση την οποία πρέπει να έχει ο σύγχρονος Τεκτονισμός και που δεν είναι άλλος από το να συμβάλει στην ηθική και υλική βελτίωση του ανθρώπου.


Επίσης επισήμανε την ανάγκη οι Στοές να ανοίξουν τις πύλες τους σε νέους κάτω των 30 ετών που αποτελούν και το μέλλον της αδελφότητας. 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ερμηνεία της απόφασης υπ΄αριθμ. 4875/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπό του Κρ:. Αδ. Α. Παραμυθιώτη,

Click  στην οθόνη για ανάγνωση του κειμένου

Διαβάστε την ερμηνεία της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με το Ύπατο Συμβούλιο υπό του Κρ. Αδ. Α. Παραμυθιώτη.




πηγή: srgreece

Η ανοιχτή εκδήλωση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου (ΥΜΤ αδ. Καμαλάκης)


Δείτε την ετήσια ανοιχτή εκδήλωση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου που πραγματοποιήθηκε στις 16/1/2016 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου ΄΄Παρνασσός΄΄ .

Η εκδήλωση μεταξύ των άλλων περιελάμβανε βράβευση αριστούχων Λυκείου και Ανωτάτων Σχολών και νέων εφευρετών και δημιουργικών πνευμάτων .

Η πετυχημένη εκδήλωση έκλεισε με την εκτέλεση έργων κλασικής μουσικής από διακεκριμένους σολίστ και λυρικούς ερμηνευτές.



Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Καρδινάλιος Gianfranco Ravasi – Αγαπητοί αδελφοί Τέκτονες



 Πριν από λίγες ημέρες ο Καρδινάλιος Gianfranco Ravasi , Πρόεδρος του Παπικού Καθολικού Κολλεγίου Πολιτισμού, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ΄΄ Αγαπητοί Αδελφοί Τέκτονες΄΄ στο οποίο κάλεσε για μια ακόμη φορά σε διάλογο τους Τέκτονες με βάση τις κοινές αξίες των δύο αυτών οργανισμών (Εκκλησίας και Τεκτονισμού).

Νέο Συμβούλειο Αξιωματικών για το Μέγα Περιστύλιον των Τεκτόνων της Βασιλικής Αψίδος της Ελλάδος


Νέο Συμβούλιο Αξιωματικών απέκτησε κατά την διεξαγωγή των πρόσφατων αρχαιρεσιών (6/3) το Μέγα Περιστύλιο των Τεκτόνων της Βασιλικής Αψίδος που λειτουργεί υπό την Αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Ευχόμαστε στους νεοεκλεγέντες αδελφούς καλή επιτυχία στο έργο τους.