ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Υπάτου Συμβουλίου στο Παρίσι


(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://supremecouncilforgreece.gr)


Αντιπροσωπεία του Υπάτου Συμβουλίου υπό τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη Κραταιότατο Αδελφό Νικόλαο Κιλάκο 33ο και τους τέως Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη Κραταιότατο Αδελφό Σπυρίδωνα Καμαλάκη 33ο και το Μεγάλο Ρήτορα και Υπουργό της Επικρατείας – Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Κραταιό Αδελφό Ευάγγελο Μπινιάρη 33ο μετέβη στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη συνεδρία της Συνομοσπονδίας των Υπάτων Συμβουλίων της Ευρώπης και των τελετών εορτασμού του Χειμερινού Ηλιοστασίου του Υπάτου Συμβουλίου για τη Γαλλία.


Την Πέμπτη 8/12/2016 συμμετείχε σε συνεδρία της Συνομοσπονδίας των Υπάτων Συμβουλίων της Ευρώπης , στην έδρα του Υπάτου Συμβουλίου για τη Γαλλία, με παρευρισκόμενες αντιπροσωπίες των Υπάτων Συμβουλίων διά τη Γαλλία , Ιταλία , Τουρκία , Γερμανία , Ελβετία , Αυστρία , Πολωνία , Σερβία , Κροατία , Λιθουανία , Ισπανία, Πορτογαλία , Ρωσία , Ισραήλ και Κύπρο .                  
                                

Κατά τη συνεδρία συζητήθηκαν θέματα των Υπάτων Συμβουλίων της Συνομοσπονδίας και αποφασίσθηκε η επομένη συνεδρία να πραγματοποιηθεί το Μάïο 2017 στο Βελιγράδι.

Την Παρασκευή 9/12/2016 οι Αντιπροσωπείες παρευρέθησαν σε Μύηση 33ου στην αίθουσα τελετών του Υπάτου Συμβουλίου για τη Γαλλία .

Το Σάββατο 10/12/2016 έλαβε χώρα σε συνεδριακό χώρο σε 4ο βαθμό η τελετή εορτασμού του Χειμερινού Ηλιοστασίου με συμμετοχή εκατοντάδων Αδελφών και Αντιπροσωπειών των Υπάτων Συμβουλίων της Συνομοσπονδίας και επί πλέον των Υπάτων Συμβουλίων για τη Λιθουανία , την Ουκρανία ,την Ακτή Ελεφαντοστού , το Τόγκο , την Αργεντινή ,την Παραγουάη κ.α.

Κατά την τελετή, ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Κραταιότατος Αδελφός Νικόλαος Κιλάκος 33ο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία, τόνισε τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης που συνδέουν τους δύο λαούς και τα δύο Ύπατα Συμβούλια και προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη του Υπάτου Συμβουλίου για τη Γαλλία Κραταιότατο Αδελφό HenriLustman 33ο .  
              
Το Σάββατο το βράδυ ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου για τη Γαλλία Κραταιότατος Αδελφός Henri Lustman33ο παρέθεσε επίσημο δείπνο σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στο Παρίσι .     
       
Κατά την επίσκεψη, οι επαφές των Μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπίας ανανέωσαν και ενδυνάμωσαν τους δεσμούς με όλα τα παρευρισκόμενα Ύπατα Συμβούλια και επιβεβαίωσαν τη θέση του Ελληνικού Φιλοσοφικού Τεκτονισμού του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου στο παγκόσμιο Τεκτονικό στερέωμα .