ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ TOY ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 33ου

Διαβάστε την εγκύκλιο ενάρξεως εργασιών του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου
πηγή:http://supremecouncilforgreece.gr/

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ




Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως, με την προοπτική στέγασης της έδρας της κανονικής Δύναμης του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος. Το μέγεθος, η ποιότητα κατασκευής, η διαμόρφωση και η θέση του προσφέρουν όλες τις κτιριακές δυνατότητες που χρειάζονται τα σχέδια και οι προοπτικές της νέας διοίκησης, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από την Γ.Σ. της 17ης Φεβρουαρίου τ.έ. προγραμματισμό της.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η κατάρτιση συνθήκης φιλίας της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος με την Εθνική Μεγάλη Στοά των Φιλιππίνων, με αμοιβαίο ενδιαφέρον περαιτέρω καλλιέργειας των σχέσεων, με κατ’ αρχάς ανταλλαγή σκέψεων και τεκτονικού αντικειμένου μελετών.

Βέβαια εκκρεμούν προς υπογραφή όμοιες συνθήκες με φίλιες Δυνάμεις της αλλοδαπής, από Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ συζητούνται και με άλλες Μεγάλες Στοές του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, παράλληλα με προτάσεις τόσον αδελφοποίησης Στοών μας, όσο και για σειρά εκδηλώσεων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατά το τρέχον και το επόμενο έτος, οπότε συμπληρώνονται και 150 χρόνια Ελλαδικού Τεκτονισμού (δείτε στην αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας ιστορία του Τεκτονισμού στη Ελλάδα).

Και η πορεία συνεχίζεται.

Από την Μεγάλη Γραμματεία

Ο Μεγάλος Γραμματεύς

πηγή: http://www.aasr-greece.gr/

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου υγείας από τη Μεγάλη Στοά της Γκάνα


Η επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Cape Coast της Γκάνα οργάνωσε πρόγραμμα δωρεάν ιατρικού ελέγχου για τους κατοίκους της περιοχής και της γύρω περιφέρειας.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο ετήσιο Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα της Μ.Σ της Γκάνα όπου οι αδελφοί καλούνται να εντοπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μιας περιοχής και στη συνέχεια να καταρτίσουν σχέδιο για την επίλυση του.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται έχουν να κάνουν με ασθένειες όπως υπέρταση, χοληστερίνη, διαβήτης, HIV, οφθαλμολογικές παθήσεις,  κα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν γιατροί και νοσηλευτές από τις υπηρεσίες υγείας του Cape Coast.

Μέχρι στιγμής πάνω από 400 κάτοικοι έχουν εξεταστεί ενώ σε δηλώσεις που έκαναν πολλοί εξ αυτών στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Γκάνα εξήραν την πρωτοβουλία των Τεκτόνων.


Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Έκκληση για βοήθεια από την Μεγάλη Στοά του Τέξας


Η Τεκτονική Ένωση Βορείου Αμερικής απεύθυνε έκκληση για λογαριασμό της Μεγάλης Στοάς του Τέξας προκειμένου να βοηθηθούν οι αδελφοί τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Harvey που χτύπησε την πολιτεία τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MSA  (Masonic Service Association) όλα τα χρήματα θα δοθούν στην Μεγάλη Στοά του Τέξας ενώ τα έξοδα που θα προκύψουν (για προμήθειες κτλ) θα απορροφηθούν από την MSA.

Όποιος αδελφός θέλει να βοηθήσει μπορεί να κάνει δωρεά on-line στην παρακάτω δ/νση:


Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Πέντε χρόνια χωρίς τον YΜΤ αδ. Βασίλειο Πάτκα


Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια μετέστη αιφνιδίως στην Αιώνια Ανατολή ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Διεθνούς Τάγματος των Δελφών αδ. Βασίλειος Πάτκας.


(ακολουθεί το μικρό αφιέρωμα που είχε γίνει το 2012 από το Blog μας)